Düzenlenen panele; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenci katıldı.
Kadınlar gününe dinsel açıdan bakan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, “Yüce Allah varlığını göstermek için birçok varlık yaratıyor. Bu varlıkların en mükemmeline sıra geliyor ve insan yaratılıyor. Adem yaratılıyor ama Adem Havva’sız olmuyor. Hayat erkek – kadın birlikte başlıyor. Cennet hayatını birlikte paylaşıyorlar. Cennetten birlikte atılıyorlar ve dünyaya birlikte iniyorlar. Yaptıklarına birlikte pişmanlık duyuyorlar ve birlikte ağlıyorlar. Sonunda da Yüce Allah birlikte affediyor onları. Ondan sonra da Kuran’ı Kerim’in tabiriyle kadınlar erkekler hayat kadın erkek beraberliğinde devam ediyor” şeklinde konuştu.
İslam’da kadının yerine dikkat çeken İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Erdal, “İslamiyet kadına son derece değer vermiş; onun temiz, namuslu bir şekilde haysiyetli bir tarzda yaşamasını sağlamıştır. Peygamber Efendimizin hayatına baktığımızda Efendimize ilk desteği veren, ilk iman eden Hz. Hatice validemiz olmuştur. Mekke’nin sıkıntılı dönemlerinde Hz. Hatice bütün zenginliğini İslamiyet’in, Kuran’ın tanıtılması, başkalarına ulaştırılması uğrunda harcamıştır” ifadesinde bulundu.
Türkî Cumhuriyetlerde ve Türkiye’de Aile konusu hakkında konuşan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilaram Akramova, “Kadın toplumda çok önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle kadın sorunları, kadınla ilgili konularla ne kadar yakinen ilgilenilirse o toplumda o kadar mutlu olur. Orta Asya Cumhuriyetleri Sovyetlerin dağılmasından sonra pek çok değişim söz konusu oldu. Bu değişim bizim günlük hayatımıza, aile yaşantımıza yansıdı. Bağımsızlıktan sonra tamamen devlet yapısı yeniden başlamak zorunda kaldı” diye konuştu.
Panelin sonunda konuşmacılar İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mesut Erdal ve Yrd. Doç. Dr. Dilaram Akramova’ya hediye takdim eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Kadın sadece dini değil, sosyal, içtimai bir sürü meselesi var. Biz başka toplantılarda da bunları konuşuyoruz. Sadece bu günde değil, her zaman kadınlarımızla ilgili çeşitli toplantılar yapıyoruz. İslamiyet insanlığın yeniden dizaynı yeniden iyi yolda dünyaya son ve en güzel bir müjde olarak gelmiştir. Kadının yok sayıldığı ve tümüyle yok olduğu toplumda belki birçok açıdan hiçbir varlık esamesinin okunmadığı kadını tekrar yerini tesis edecek, onu insan olarak algılanmasını sağlayacak müjdelerle gelmiştir” şeklinde konuştu.