Toplantıda Yükseköğretim Kurulunu, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu temsil edecek. İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanlarını bir araya getirecek toplantıda Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi dekan düzeyinde temsil edilecek.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu’nun başkanlık edeceği toplantıda İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin müfredatları tartışılarak söz konusu fakültelerin geleceği üzerinde bir projeksiyon yapılacak. Toplantıya üniversitelerini temsilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cağfer Karadaş, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş katılacak.
Bülent Ecevit Üniversitesi Şubat ayında kısa adı FEFKON olan Fen-Edebiyat Fakülteleri ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyinin sekizinci toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Tüm Türkiye’den yüzden fazla dekanın katıldığı toplantıda, Fen-Edebiyat Fakültelerin geleceği masaya yatırılmış, kısa süre önce YÖK tarafından Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri ile ilgili alınan kararlara yön veren fikir ve görüşler Zonguldak’ta oluşmuştu. Fen-Edebiyat Fakülteleri ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (FEFKON) Toplantılarında yapılan tartışmalar ve ortaya çıkan sonuç bildirgesi ilk kez kitaplaştırılarak başta ilgili dekanlıklar olmak üzere konunun dolaylı ve doğrudan tüm muhataplarına ulaştırılmıştı.