İlahiyat Haber

İlahiyat Mezunu Din Dersi Öğretmenleri Daha Başarılı

 

İlköğretim ve liselerde verilen din kültürü ve ahlak bilgisi (DKAB) derslerinin öğretmenleri artık ilahiyat fakültelerinde yetişecek. Daha önce eğitim fakültesi bünyesinde olan DKAB öğretmenliği bölümleri, bu yıl ilahiyat fakültelerine devredilecek.

Değişiklikle ilgili Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ilgili üniversitelere yazı gönderdiğini belirten Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, “Bundan sonra kurulacak DKAB bölümleri ise ilahiyat fakülteleri bünyesinde açılacak.” dedi.

İlahiyat mezunu din dersi öğretmenleri daha başarılı 

Zaman gazetesinin haberine göre, Amasya’nın Hamamözü ilçesinde Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen 14’üncü Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısında konuyla ilgili konuşan Osman Eğri, ilahiyat mezunu din dersi öğretmenlerinin daha başarılı olduğunu belirtti. Eğri şöyle konuştu: “Bu bizi umutlandırdı. Ayrıca pedagojik formasyon derslerinin ilahiyat müfredatına dağıtılmış, serpiştirilmiş uygulaması tekrar acaba gündeme gelir mi diye bir beklenti içerisine girdik. Mezun olan öğrencilerimizden Türkiye’de karşılaştığımız herhangi bir görev de olabilir bu, bunların çok daha başarılı olduklarını gördük.”

Asıl Problem Aile Kurumunun Tahrip Olması

20 üniversiteden 50’ye yakın öğretim görevlisinin bilgi alışverişinde bulunduğu toplantının Türkiye’deki din eğitiminin geleceğine şekil vereceğini belirten Eğri, “Din hizmetleri veya okullarda yapılan din derslerinin hayatın içerisinden olması ve günlük hayatta karşılaşılan problemlere cevap vermesi gerekir.” dedi. Din eğitiminin ancak o takdirde hayati olacağını ve önemseneceğini vurgulayan Eğri şöyle devam etti: “Türkiye’de problemin asıl sebebi; aile kurumunun tahrip olması neticesinde insanların yetiştirme yurduna veya huzurevine düşmesi, yani yaşlılara yönelik din hizmeti geliştirmek zorunda kalışımız. Acaba sonuç olan bu problemi geriye dönük bakarak sebebi ortadan kaldırmaya yönelik, aile kurumunu canlandırmaya yönelik, sorunları engelleyici tedbirler alabilir miyiz, aile kurumunu ayakta tutabilecek din eğitimi müfredatında hangi değerlere önem vermeliyiz, burada alacağımız değerleri müfredata nasıl uygulayabiliriz; bunların çalışmalarını yapacak ve ortak bir karar almaya çalışacağız.”

 

Ntv

İlgili Makaleler