Helal Gıda Alır Mıydınız ?

41595

 

 

Gimdes’ten katılımcıların söz aldığı panelde;

1.      Helal yaşam sistemi

2.      Helal lokma

3.      Modernite ve helal gıda

4.      Dünyada helal gıda arayışları

5.      Türkiye’de helal gıda arayışları

6.      Gimdes

7.      Helal gıda sertifikalı ürünleri ekonomik potansiyeli

8.      Türkiye’de helal sertifika

9.      Helal sertifikalanmanın önündeki çakıl taşları

 

Başlıkları altında konuşmalar gerçekleşti.

 

Söze başlayan Gimdes başkanı Hüseyin Kamil Büyüközer, bize ait olamayan bir hayatı yaşadığımızı; bize sunulan gıdaları hiçbir şekilde içeriğinden haberdar olmadan tükettiğimizi; bunun da bizi her geçen gün daha da köleleştirdiğini; helal gıdalarla beslenemeyen bir toplum olduğumuz için de düşünme, akletme melekelerimizi kaybetmeye başladığımızı belirtti. Ve bu şekilde devam ederek kendi modernitemizi oluşturamazsak devşirme sistemiyle yavaş yavaş öğütülmeye başlandığımızı ve ayaklarımızın altından kayar gibi görünen İslam’ın yakında bizi tamamen terk edeceği uyarısında bulundu. Üreticinin tüketiciye hizmet etmesi gerekirken durumun tam tersine işlediğini ve bize ne yedirirlerse yedirsinler sessiz kaldığımız gerçeğinin altını çizdi.

 

Jelatin, sistain, karmin gibi katkı maddelerine değinen Sayın Kamil Büyüközer bu maddelerdeki tehlikeye dikkat çekti.

 

Meşrubatlardaki sıkıntıya da değinen Gimdes başkanı Türkiye’deki süt üretiminin 18 lt olmasına rağmen; bu üretimin ABD’de 200 lt olduğunu, Türkiye’de kola üretiminin ise 40 lt olduğunu belirtti.

 

Son zamanlarda okullarda dağıtılan süt olayından da bahseden başkan; bunun sevindirici bir gelişme olduğunu; UHT’li sütleri tercih etmeseler de diğer meşrubatlardan çok daha faydalı olabileceğini söyledi.

 

Alkolsüz meşrubat diye satılan ürünlerin ise içerisinde alkol bulunmasa da ambalajlarındaki ve isimlerindeki benzerlikle Müslümanların alkol tuzağına düşmeleri için bir ön hazırlık olduğunu bildirdi.

 

Ayrıca 1950’li yıllarda ülkemize yerleşen margarindeki tehlikelerden de haberdar eden başkan, hepimizin son derece dikkatli olması gerektiğini söylerken; dikkat etmemiz gereken gıdaların çokluğunun gözümüzü korkutmamasını, bir yerden başlayarak Allah’ın yardımıyla başarabileceğimizin umudunu yükledi.

 

En son da dün Konya’da açılışı yapılan helal marketin müjdesini verdi.

 

ŞEYMA OKUYAN


İzdüşünce