İlahiyat Haber

DKAB Hocaları: İlahiyatlara Formasyon Beklentisi Oluştu

 

Din Eğitimi Anabilim Dalı 14. Koordinasyon Toplantısı Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen toplantı bu yıl Amasya Hamamözü Termal Tesisleri’nde yapıldı. Serbest müzakere yoluyla; “Yükseköğretimde Din Dersi Öğretmeni Yetiştirme, İlahiyat Fakültesi Programlarının Yeni Gelişmeler Işığında Değerlendirilmesi, İlköğretim Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Bölümlerinin Yeni Statüsü, Yeni Anayasa’da Din Eğitiminin Yeri, Yeni Eğitim Programlarında Din Dersleri, Seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in Hayatı Derslerinin Müfredat Hazırlık Süreci” konularının ele alındığı toplantıya Hamamözü Kaymakamı Remzi Demir, Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar’ın aralarında bulunduğu 20 üniversiteden 50’ye yakın akademisyen katıldı.

Akademisyenlerin din eğitimi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu toplantıda konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri, alınacak kararların ülkedeki din eğitiminin geleceğine şekil vereceğini kaydetti. Son zamanlarda kendilerini cesaretlendiren gelişmelerin yaşandığını söyleyen Eğri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi bölümlerinin İlahiyat Fakülteleri’ne nakledileceğini ve bundan sonra açılacak bölümlerin ise İlahiyat Fakülteleri bünyesinde açılacağını söyledi.

İlahiyat Fakültesi mezunu din dersi öğretmenlerinin daha başarılı olduğunu söyleyen Osman Eğri; “Bu bizi umutlandırdı. Ayrıca pedagojik formasyon derslerinin ilahiyat müfredatına daıtılmış, serpiştirilmiş uygulaması tekrar acaba gündeme gelir mi diye bir beklenti içerisine girdik. Mezun olan öğrencilerimizden Türkiye’de karşılaştığımız herhangi bir görev de olabilir bu, bunların çok daha başarılı olduklarını gördük” dedi.

Din hizmetleri veya okullarda yapılan din derslerinin hayatın içerisinden olması ve günlük hayatta karşılaşılan problemlere cevap vermesinin gerektiğinin altını çizen Eğri, din eğitiminin ancak o takdirde hayati olacağını ve önemseneceğini bildirdi.

Açılışta daha sonra Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Muhammed Şevki Aydın, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Tosun birer konuşma yaptı.

Toplantıda 2013 yılı Din Eğitimi Anabilim Dalları Koordinasyon toplantısının İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Koordinasyon toplantısına katılan akademisyenler müzakerelerin sonunda Osmancık İlçesi’ni gezdiler ve Hamamözü Göçeri Köyü’nde yemek yediler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu