Diyanet isleri Baskanligi

Diyanet Vakfı’nın “İyilik Tırı” Sayısı 155’e Ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türkiye’deki terör ve bölgedeki savaş mağdurları için başlattığı “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” adlı kampanya kapsamında bugüne kadar 155 tır yardım malzemesi toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin vatandaşların yardımlarını dünyanın bütün mağdur ve mahrum bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin etrafını ateş çemberine benzeten Bilgin, milyonlarca kişinin yerinden yurdundan edilerek Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını belirtti.

Ülke olarak bu insanlara sahip çıkma zorunluluğu oluştuğunu ve en iyi şekilde misafir etmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Bilgin, şunları kaydetti: “Mağdur insanların ihtiyaçlarını karşılayıp, onların hayata tutunmalarını sağlayabilmek, Türk halkının yanlarında olduğunu gösterebilmek için ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ diye bir kampanya başlattık. Halkımız bu kampanyamıza çok büyük bir ilgi gösterdi. Başlattığımız kampanya kapsamında gerek online gerek SMS’ler gerekse bizzat banka hesaplarına yatırılmak suretiyle 32,5 milyon lira yardım toplandı. Toplanan yardımlardan ilk etapta 40 tır yardım malzemesini kamplara, Türkmen Dağı’ndaki soydaşlarımıza ve terör mağduru kardeşlerimize ulaştırdık. Daha sonra bu kampanyaya il ve ilçelerdeki şubelerimizde dahil oldu ve bu zamana kadar 155 tır yardım malzemesi toplanarak ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarılması için ilgili yerlere teslim edildi. Tırlarda sadece yardım malzemeleri değil, Türk halkının birlik beraberliğe olan inancı, sevgisi, sahip çıkma ve iyilik duyguları da vardı. Yardım tırlarımız aslında iyilik tırı olarak yola çıktı ve adreslere teslim edildi.”

İlk etaptaki 40 tırlık malzemenin ardından, Kayseri’den 42, Mersin’den 50, Ankara Çankaya’dan 10, Keçiören’den 1, Samsun Bafra’dan 6, Vezirköprü’den 2, Bursa Mustafakemalpaşa’dan 3 ve Adıyaman’dan 1 olmak üzere 115 tır yardım malzemesi toplandığını aktaran Bilgin, şubelerin bu konuya ciddi anlamda sahip çıktığını ve çok anlamlı yardımların toplanmasına öncülük edildiğini vurguladı.

“Türk halkı gönlünü açtı” Türk milletinin yardımseverliğinin tarihten gelen bir kültür, aynı zamanda inandığı dinin gereği olduğunu ifade eden Bilgin, halkın Türkiye’ye sığınanlara evini, yuvasını, gönlünü açtığını ve onları sahipsiz bırakmadığını söyledi. Yardım tırlarının içinde kuru gıdalar başta olmak üzere temizlik ürünleri, battaniye, giysi, su, un, şeker gibi malzemelerin bulunduğunu dile getiren Bilgin, şöyle konuştu:

“Kilis Öncüpınar sınır kapısında konuşlandırılan mobil mutfak ile Suriye Azez bölgesinde yaşayan ailelere günlük 5 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Azez bölgesindeki ailelere günlük 30 bin ekmek dağıtımı yapıyoruz. Terör belasından kaçıp civar ilçelere sığınan kardeşlerimize de her gün hazır yemek ve sıcak ekmek dağıtıyoruz. Bunlara ek olarak yardım kartları yapıyoruz. Bu yardım kartlarıyla da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz.”

 

 

İlgili Makaleler