Diyanet isleri Baskanligi

İşaret diliyle Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar

Azmimilli Mahallesi’ndeki Yeni Cami Kur’an Kursu’nda yaklaşık iki ay önce başlayan eğitimde, kurs öğreticisi Melek Nur Topal ve yardımcı öğretici Hatice Saltan, işaret dili kullanarak 15 kadına Kur’an-ı Kerim dersi veriyor.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Milletvekili genel seçimleri öncesinde gerçekleştirdikleri mahalle gezileri sırasında, Nusrettin Mahallesi’ndeki İşitme Engelliler Derneği üyelerinin dini eğitim ve Kur’an dersleri almak istediklerini aktardığını belirten Keşir, seçim sonrasında kursun açılması için girişimde bulunduklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü ve dernek yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Keşir, şunları kaydetti:

“Girişimlerimizin neticesinde Azmimilli Mahallesi’ndeki caminin bahçesinde bulunan Kur’an kursunda 2 aydır derslerimiz devam ediyor. Bugün orayı ziyaret etme fırsatı buldum. Çok duygulandım. Kadınların gözündeki ışık beni çok mutlu etti. Bugün gördüğüm fotoğraf karşısında dedim ki iyi ki siyasette bu alanlara dokunabilmişim.”

Kursta iki Iraklı göçmen kadının da eğitim aldığını ifade eden Keşir, “Türkçe hiç bilmiyorlar ama hem gönül dili hem de Allah kelamının diliyle ortak bir dil oluşturmuşlar” dedi.

Keşir, işitme engelli erkekler için de böyle bir talebin kendilerine ulaştığını ve gerekli görüşmelere başlandığını sözlerine ekledi.

 

 

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349