Türkiye’nin fikrinin ve sanatının dayandığı tarihi köklerin günümüz Müslüman coğrafyasından koparılamayacağının bilincinde bir kuruluş olarak Türkiye Yazarlar Birliği, Türkçe, Arapça, Farsça teliflere ve tercümelere verdiği desteği Arapça Kitap Fuarı’nı düzenleyerek taçlandırıyor.
Medrese klasikleri başta olmak üzere Arapça, Kürtçe, Farsça yayınlarıyla mirasımızı koruyan Haşimi Yayınevi Erbil, Doha, Kahire, Beyrut, Tahran kitap fuarları gibi Arapça ve Farsça eserlerin ağırlıkta olduğu pek çok fuara katılarak büyük ilgi görüyor ve bu ilgiyi ülkemize davet ederek Arapça Kitap Fuarı’nı organize ediyor. Her gün 10:00 – 21:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek olan etkinlik 21 Şubat’ta sona erecek.
Arapça yabancı dil değildir
“Arapça yabancı dil değildir” diyen organizatörler fuarın amacının Türkçe ile Arapça arasındaki güçlü bağların yeniden canlandırılması olduğunu belirtiyor. Bu canlanmaya Müslümanların miraslarını hatırlamak için ihtiyaç duydukları kadar bütün dünyanın da Müslümanların mirasından faydalanabilmek için ihtiyaç duyduğunu da ekliyor.
Organizasyona Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas, Kuveyt gibi ülkelerden yayınevleri katılacak. Arapça Kitap Fuarı’nı ülkemizdeki medrese, ilahiyat, imam-hatip, Kur’an kursu, Arap dili ve edebiyatı, özel Arapça kursu öğrencilerinin ayrıca bir ilgi göstereceği bekleniyor. Yurt dışından gelecekleri ve Türkiye’deki Suriyeli vatandaşları da eklediğimizde organizasyonun on binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağı düşünülüyor.