İlahiyat Haber

Türkiyenin En Büyük İlahiyat Fakültesi İçin Cami Protokolü İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Reyhan Demirtaş ve dernek yönetim kurulu üyeleri ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i makamında ziyaret ederek İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi yapımı iç

– Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Reyhan Demirtaş ve dernek yönetim kurulu üyeleri ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i makamında ziyaret ederek İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi yapımı için protokol imzaladılar.

Reyhan Demirtaş, Cami yapım sürecinde gösterdiği ilgiden ve yapıcı davranışlarından ötürü Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e teşekkür ederek, “Çanakkale halkının duyarlılıkları ve hassasiyetlerine güvenerek yola çıktık. Sizlerle beraber, Allah’ın izniyle biz bunun üstesinden geleceğiz. İnşallah hayırlı olacak” dedi. Rektör Laçiner’de çok büyük bir İlahiyat Fakültesi kampusu yapıldığını söyleyerek, “Yaklaşık 30 bin metrekarelik kapalı alandan bahsediyoruz. Aslına bakarsanız Şekerpınar’da yükselen bu kampus bazı üniversitelerin toplam büyüklüğünden fazla. Bir yıl kadar önce Türkiye’nin en büyük İlahiyat Fakültesi olarak zaten temeli atılmıştı. Bir yılın daha sonuna da gelmeden ortaya bir kampus çıkmış oldu. Şimdi içini doldurmak gerekiyor” dedi.

İlahiyat Fakültesinin sadece Türkiye’ye değil Balkanlara da hitap edeceğini belirten Rektör Laçiner, “Batıya açık, zihni, vizyonu geniş din adamları, dinini bilen alim insanlar çıkarabilecek bir İlahiyat Fakültesine ihtiyaç var. Uzun yıllardır ihmal edilmiş bir fakülteydi. Öğrenci sayısı sadece 200’lü rakamlardaydı. Şu an itibariyle 1200 ün üzerinde öğrencisi var. Bu kampus tamamlandığında sayılarında ötesinde çok daha nitelikli, donanımlı mezunlara sahip olacak bir İlahiyat Fakültesi olacak. Çanakkale’nin en büyük kongre merkezi orada açılacak. Binamız bitti, son rötuşları yapılıyor. En az 1500 kişilik bir oturma kapasitesi var. Bu sayede aynı anda çok büyük toplantıların yapılması mümkün hale gelecek. Yine kampusun içerisinde bir spor salonu var, yemekhanesi var. Bir uzmanlık kütüphanesi olarak İlahiyat Kütüphanesi de olacak. Amfisiyle, ofisleri ve sınıflarıyla tam donanımlı bir kampusa sahip olacağız. Buranın bir tane eksiği vardı. O da Uygulama Camisiydi. Hem orada okuyanlara hizmet edecek hem de o bölgeye hizmet edecek bir camiye ihtiyacımız vardı. Şekerpınar mevkinde bildiğim kadarıyla bir cami mevcut değil ve İlahiyat Fakültemizin hemen yanında yer alan mahalledekilerde bundan çok dertliydiler. Dolayısıyla bu sadece bir üniversite camisi olmanın ötesinde Şekerpınar bölgesine, oraya yakın mücavir alana da hizmet verecek bir Cami olacaktır. Buranın bir üçüncü işlevi daha var. Fakülte Bursa-İzmir yoluna sıfır, Camimizde hemen yolun kıyısında olacak. Dolayısıyla yoldan geçenlere, şehitliği ziyarete gelenlere hizmet verecek bir ibadethane de olacak” diye konuştu.

2015 yılının 18 Martında bitmesi planlanan projenin Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına dönük projelerden biri olacağı belirtildi. İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi 2500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Açık mekanlarla birlikte 4000 kişilik bir ibadet imkanı sağlayacak ve 34 metrelik bir minareye sahip olacak.

İlgili Makaleler