İmam Hatip Lisesi İHL HABERMEB Milli Eğitim

Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılıyor

Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılıyor

  1. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu imam hatip liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. İstanbul /Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak “yeni ortaöğretim tarasarımının” ilk defa pilot olarak uygulanacağı okulumuzda teknoloji ve fen lisesi programları uygulanacak. “Gelecek Teknolojide, Teknoloji Geleceğin Okulunda” şiarıyla açılan okulda Her iki programdaki öğrenciler de oluşturulacak teknoloji programında yer alabilecekler. LGS sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile 90 erkek öğrenci İngilizce hazırlık sınıfına alınacaktır. Ara sınıflara öğrenci alımı yapılmayacaktır. Okulumuzun öğrenim süresi hazırlık(İngilizce)+ 4 yıl şeklindedir.

Üç Dilde İletişim Becerisiyle Dünyaya Açılıyoruz

Hazırlık sınıfında öğrenciler İngilizceyi dilin dört temel becerisine göre Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde “aracı dil-siz”  eğitim yaklaşımıyla uluslararası düzeyde öğrenme imkanına sahip olacaklardır. İngilizce ile beraber Arapça ve isteğe bağlı olarak Çince yada Japonca dillerinden birini öğrenme imkanı sunulmaktadır. Dilin daha iyi öğretilebilmesi adına yurt içi ve yurt dışı dil kampları ve “Tutarial” sistemle birebir eğitim uygulaması yapılacaktır.

Bilim Ve Teknolojide Öncü Nesiller

Hazırlık sınıfından itibaren başlayacak olan teknoloji eğitimimizde tasarım, ileri robotik, nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, yapay zeka, havacılık ve uzay teknolojileri gibi dersler bulunmaktadır. Teknoloji eğitimimizin temeli proje tabanlı öğrenmeye ve bilim mentörleri eşliğinde takım çalışmalarına dayanmaktadır. Programın sonunda öğrencimizin kendi projesini yapabilir düzeye gelmesi hedeflenmektedir. Fen lisesi programımızda STEM eğitim modeli hayata geçirilecek olup öğrenciler üst düzey laboratuvar deneyimi gerçekleştirebileceklerdir. Fen ve teknoloji alanlarında üniversiteler ve teknoloji kurumlarıyla yürütülen iş birliğiyle danışmanlık ve eğitim desteği alınacaktır.

Akademik Eğitimimizle Üniversiteye Hazırız

Öğrencilerimizi okulumuzda seçkin akademik kadrosu, bireysel danışmanlık ve koçluk sistemi ile birebir takip edilen, periyodik deneme sınavları ve akademik öğrenmelerle destekleyerek yükseköğretime hazırlarız.

Özel İmkânlarımız

Okulumuz, barınma/yurt imkânı, ferah yemekhanesi, kafeteryası, tam donanımlı spor salonu, 250 kişilik konferans salonu, mescidi, nitelikli kütüphanesi ve özgün laboratuvar ve atölyeleriyle gelecekteki öğrencilerini bekliyor.

Akademik ve teknolojik yönden iyi yetişmiş dijital çağa hazır, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sunabilecek gençlerin yetiştirilmesini hedefleyen okulumuzda verilen inanç, değerler ve güzel ahlak ve 21. Yüzyıl becerilerinin kazandırıldığı temel İslam bilimleriyle öğrencilerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz.

İlgili Makaleler