Sahihi Buhari Buhari HadisleriSahihi Müslim HadisleriSüneni Tirmizi Hadisleri

İman ve İslam’ın Fazileti ARAPÇA TÜRKÇE HADİS Buhari Müslim Tirmizi

Başlık: İMAN VE İSLAM HAKKINDA

Konu: İman ve İslam’ın Fazileti
Ravi: Ebu Zerr
Hadisin Arapçası:

وعن أبى ذر: جُندب بن جُنادةَ الغِفارىِّ رضى اللّه عنه أن النبى # قال: ]أتانى جبريلُ عليهِ السم فبشَّرَنى أنهُ مَنْ مَاتَ مِنْ أُمَّتِكَ يُشْرِكُ باللّهِ شيئاً دخلَ الجَنَّةَ. قُلتُ: وَإنْ زَنَى وإنْ سرَق؟ قال: وإن زنى وإن سرَق. قُلتُ: وإن زنى وإن سرَق؟ قال: وإن زنى وإن سرَق. ثم قال في الرابعةِ: على رَغم أنف أبى ذرّ[ أخرجه الشيخان والترمذى.»الرغم« الذل والهوان.

Hadisin Anlamı:

Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: “Bana Cebrail aleyhisselam gelerek “Ümmetinden kim Allah’a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer” müjdesini verdi” dedi. Ben (hayretle) “zina ve hırsızlık yapsa da mı?” diye sordum. “Hırsızlık da etse, zina da yapsa” cevabını verdi. Ben tekrar: “Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!” dedim. “Evet”, dedi, “hırsızlık da etse, zina da yapsa!” Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dördüncü kerresinde ilave etti :”Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir.”

Kaynak: Buhari, Tevhid 33, Müslim, İman 153, (94), Tirmizi, İman 18, (2646)

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349