İLAHİYAT FAKÜLTELERİ İKİNCİ AŞAMADAN ÖĞRENCİ ALACAK
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. LYS’de başarı sıralaması şartı getirdik” dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
YÖK Başkanı Saraç’ın konuşmasından satır başları şöyle:
“Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS’den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.”
– İlahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını burada açıklamak isterim.
“ÖĞRETMENLİK PROGRAMLARINI ARTIK İKİNCİ AŞAMAYA NAKLETME KARARI ALDIK”
Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok Radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS’den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.
İLAHİYAT FAKÜLTELERİ İKİNCİ AŞAMADAN ÖĞRENCİ ALACAK
Yıllardan beri ilahiyat fakülteleri ile alakalı ‘Niye ikinci aşamadan girilmiyor. Bu, niteliği yükseltici bir husustur halbuki’ diyerek bize başvurular, raporlar sunuluyordu. Yükseköğretim Kurulu olarak ilahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını burada açıklamak isterim.
AÇIK UÇLU SORU SORULACAK
Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS’de öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz.”