İlahiyat Haber

Hem hafızlık yaptılar hem de kariyer…

 

Ahmet Mahmut ve Mustafa Sait doktor, Abdullah Tekin ise yüksek inşaat mühendisi şu an. KBB doktoru olan Ahmet Mahmut, Çapa’da hafızlık için bir yıl okulunu dondurduğunda hocaları şaşırır.

Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurucularından Muhammet Tekin ve ailesinin hikâyesi, dünya ve ahiret hayatı adına çalışmanın en güzel örneklerinden biri. Prof. Dr. Muhammet Tekin’in üç oğlundan biri yüksek inşaat mühendisi, diğer ikisi ise doktor. Üçünün ortak noktası ise hafız olmaları. Mühendis ve doktor hafızların örnek yaşamı, hafızların sadece ilahiyat fakültelerinde değil, diğer alanlarda da başarılı olabileceğinin göstergesi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde kulak burun boğaz doktoru olan Ahmet Mahmut Tekin, öğrenciyken hafız olmak için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne bir yıl ara verir. Hocalarının “Hafızlık için neden okulunu donduruyorsun? Zihninin açılması için bunu yapıyorsan, git Latince öğren” itirazlarına rağmen Tekin, hafızlığı tercih eder. Bir yıl içinde hafız olan Ahmet Mahmut Tekin, eğitimine kaldığı yerden devam eder ve doktor olur.

Ahmet Mahmut Tekin’in kendisi gibi hafız olan ağabeyi Abdullah Tekin’in hafızlık süreci ise daha kolay olur. 12 yaşında hacca giden Abdullah Tekin, hacda hafız olmaya karar verir. Dönemin Karaman Müftüsü Abdullah Sıvacı hacda kendisine hafızlığın faziletlerinden bahseder. Hafız olmasında bunun etkisi olduğunu vurgulayan Abdullah Tekin, “Hafız olunca ilahiyata gitmek istedim. Ancak rahmetli Sıvacı hocam bana İmam-ı Azam gibi büyük imamların geçimini sağlamak için din hizmetleri dışında başka işler yaptığını söyledi. Bu söz doğrultusunda farklı bir alanda tahsil görmek istedim. Yüksek inşaat mühendisi oldum.” ifadelerini kullanıyor.

Abdullah Tekin, hafızlığını muhafaza etmek için de Ramazan aylarında 10 yıldır hatimle namaz kıldırıyor. Manisa’da müftülüğün uygun gördüğü bir camide hatimle teravih kıldıran Tekin, “Ramazan ayı boyunca serbest çalıştığım için işlerime ara verip Kur’an’la meşgul oluyorum. Bir aylık Kur’an’la meşguliyetin bereketini bütün yıl boyunca görüyorum.” diyor.

Ortanca oğul Doktor Mustafa Sait Tekin de ilkokuldan sonra bir yıl içinde hafızlık mertebesine ulaşır. Kardeşler, hafız olmalarının temelinde hocalarının desteği, babalarının duası, annelerinin fedakârlığı ve Peygamber aşkı olduğunu söylüyor. Doktor Ahmet Mahmut Tekin, bir yıl boyunca evde annesinin desteğiyle hafız olmayı başardığını ifade ediyor. Annesinin sosyal bir yaşantısının olduğunu belirten Tekin, “Annemin her hafta sonu konferansları olur. Böyle bir kadın benim için bir yıl kendini eve hapsetti, sadece benimle ilgilendi.” diyor.

O, hafız bir banka müdürü

Hafız olmasına rağmen başka mesleklerde yükselenlere bir örnek de bir katılım bankasının şube müdürü olan Nurullah Mücahitoğlu. Mücahitoğlu, küçük yaşta hafız olduktan sonra eğitimine devam eder, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ni bitirir. Mücahitoğlu, kendi çocuklarının da hafız olarak yetişmesini istiyor. “Şimdi hafızlık kursları çok modern. Çocukların tüm sosyal ihtiyaçları düşünülmüş. Hafızlık eğitimi alan çocuk, gün içinde yüzmeye gidiyor, sporunu yapıyor. Hem de yaşayan bir Kur’an olma yolunda ilerliyor.” diyen Nurullah Mücahitoğlu, hafızlık eğitiminin eski önemine kavuşması gerektiğini vurguluyor. 

Zaman

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu