İlahiyat Haber

Neden 29 Mayıs Üniversitesini Seçtim ?

 

Geçen sene bu zamanlar bendeniz de sınav puanım elimde ne yapacağını nereyi tercih edeceğini bilemez durumdaydım… Aslında LYS ye girmememden ötürü tercih edebileceğim bölümler sınırlıydı. İHL mezunu olduğum için de takdir edersiniz ki ilk olarak ilahiyat fakültelerine yöneldim…

Puanım YGS4 puan türünde 470 idi. Yani istediğim tüm ilahiyat fakültelerine rahatlıkla yerleşebilirdim. Zaten işin aslı ilahiyat denilince akla gelen de birkaç üniversite oluyor… Fakat bu okullarda gerek öğrenci sayısının çokluğundan veyahut da her ne kadar saygın bir kadroya sahip olsa da bu okulları tercih eden öğrencilerin çoğunluğunun ilahiyat namına kalitesiz ve hedefsiz öğrenci kitlesi oluşundan(!)- ki bunda bir zamanlar ÖSYM tarafından kırılan puanların israf olmaması adına yapılan ilahiyat tercihleri öncül sebeptir- verilen eğitimin kalitesinde de yıllara nazaran bir düşüş gözlemlenmiş, kendini yetiştirmek adına özel bir çaba sarf edenlerin dışında mezun olan öğrenciler okullarından tamamen donanmış bir şekilde mezun olamamaktaydılar. Tüm bu sebepler beni farklı bir üniversite aramaya yönlendirdi. Ve 2010 yılında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açılışı gerçekleştirilen Türk Diyanet Vakfına ait İstanbul 29 Mayıs Üniversitesini araştırdım. Tanıtım günlerine katılıp bilgi aldım ve ilk tercihlerimde bu üniversitenin Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesinin( 2011 yılında açıldı bu bölüm) tam ve yarı burslu bölümlerini yazdım.

Ben yarı burslu olarak kazandım hatta sonlardan girdim diyebilirim, bölüm 60 kişi almıştı. Tercih edenlerin hepsi ilk tercihlerinden yerleşenlerdi. Şimdi bana sorulan soru okula ne kadar para ödediğim. Arkadaşlar ben hiçbir ücret ödemiyorum bununla birlikte okuldan 220 lira burs alıyorum.:) 150 lira eğitim bursu 70 lira-yurt imkanından faydalanmak istemeyen öğrencilere- yol parası. Tam burslu olanlar 250 lira ve dereceyle girenler 500 lira burs alıyorlar bence gayet iyi bir para :) . Yurt imkanından faydalanmak isteyenler okulun kendi yurdunda ücretsiz barınma hakkına sahipler. Bir de yemek parası ödemeksizin okulun 3 öğün lezzetli yemeklerinden yeme hakkına …

Okul vakıf üniversitesi olmasına rağmen ücretli değil öğrencilerinin tamamına yakınını burslu okutmaktadır.

Kendi okuduğum bölümle alakalı bilgi vermek istiyorum. İlahiyat fakültesi seçmek isteyen öğrenciler kesinlikle yazmalılar tercihlerine ben çok memnunum ve bu okula özellikle bu bölümü açtıkları için minnettarım. İlk seneyi Arapça hazırlık olarak okumak zorunlu. Fakat üniversite yönetimi kesinlikle ve kesinlikle Türkiyenin en mükemmel kadrosunu bir araya getirmiş. Okulun Arapça birimi başkanı Dr.İbrahim Helalşah-Ürdün asıllıdır- Türkiyede Arapça öğretimi adına kendini ispatlamış birisidir. Çok idealist bir insan oluşundan ötürü öğrencilerine belki biraz fazlaca yüklenmiş olabilir ama işinin hakkını veren bir zat. Zaten mükemmel bir Türkçeye ve İngilizceye de sahip olduğu için kendisiyle her dilde anlaşmak mümkün…. Fakat tabi bir öğrenci olarak siz tüm sorumluklularınızı yerine getirmiş iseniz :)

Dr İbrahim Helalşah ürdünden ve Suriyeden kendisi gibi iki mükemmel hoca seçmiş bizler için. Ben Ürdünlü hocanın öğrencisiydim bu sene ve Arapça adına bizlere verilmesi gereken her şeyi verdiğini düşünüyorum gıyabında bir kez daha teşekkürler kendisine. Diğer hocamız ise-Suriyeli olan- yaklaşık on senedir Türk öğrencilere Türkçe öğrettiği için alanında özellikle nahivde uzman. Bir de yine Türkiyede Arapçayı mükemmel şekilde konuşan sayılı birkaç türkten biri olan Sayın Mehmet Yağcı hocamız ve farklı üniversitelerden gelen ve sayıca az olan derslere giren 3 farklı hocamız vardı.

Hazırlık sınıfı kurlu bir sistem bizleri 4 farklı seviye olarak kurlara ayırdılar. Yani hiç Arapça bilmeyenlerin endişe etmesine gerek yok. Endişe etmesi gerekenler çalışmayı sevmeyenler..

Senenin sonunda 6 kuru tamamlayan öğrenciler ise 3 ay için Ürdün’e gönderildi ki bendeniz gitmekle birlikte hem Arapça adına hem de hayat adına şimdi burada anlatılamayacak kadar çok şeylere sahip olarak döndüm… Halen son iki kurdaki öğrenci arkadaşlar Ürdün’de

Anlatılacak daha çok çok şey var ama ben sorularınız varsa bunları cevaplamaktan daha memnun olurum çünkü faydasız bilgi vermek istemiyorum.

ESSELAMU ALEYKUM

Sümeyra Koca / 29 Mayıs Üniversitesi 

 

İlgili Makaleler