İlahiyat Haber

İlahiyat Fakültesi’nde “Arapça” bilgi yarışması

 

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri arasında Arapça Bilgi Yarışması düzenlendi. Hazırlık sınıfları arasında gerçekleşen yarışmada öğrencilere Arapça anlama, gramer, metin ve cümle kurma alanlarında yirmi soru yöneltildi.

Darülfünun İlim, Kültür ve Sanat Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın ön elemesi 5 Mayıs 2014 tarihinde İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Dört sınıfın final hakkı elde ettiği yarışmanın finali ise 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü yapıldı. Finalde yarışmaya hak kazanan Hazırlık Gündüz A-C ile Gece A-D sınıfları arasında gerçekleşen bilgi yarışması öğrenciler tarafından ilgi ile takip edildi.

Finalin açılış konuşmasını sınavın diline uygun olarak Arapça bir konuşma ile yapan Yrd. Doç. Dr. Şehabettin Ergüven, Arap dilinin önemine işaret ederek öğrencilere başarılar diledi. Uzun süre beraberliğin korunduğu yarışmada öğrenciler bilgi düzeylerinin yüksekliği ile göz doldurdu.

“Bu yılki yarışmanın birincilerinin İmam-Hatip Lisesi mezunu öğrencilerden değil düz lise mezunu öğrencilerden olmasının ise başarı ve azimle her türlü engelin aşılabileceğinin bir göstergesi olduğunu ve Arapça öğrenebilmek için önceden bir birikim olması gerektiği şeklindeki bir düşüncenin doğru olmadığını da gösterdiğini” ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, bu yarışmanın bir teşvik amacı da barındırdığını ifade etti.

Darülfünun İlim, Kültür ve Sanat Kulübü danışmanı Yrd. Doç. Dr. Harun Bekiroğlu ise “Geleneksel bir hale dönüşen bu yarışmanın tertip edilmesinde emeği geçen muhterem hocalarımıza, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına, Arap Dili ve Belağatı Bölümü’ne, Darülfünun kulübü yönetimine ve tüm katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullanarak, benzeri çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Yarışmanın birincisi Hazırlık C sınıfından Hilal Helvacı, Yasemin Özboğa, Zarife Baş, ikincibi Hazırlık A sınıfından Fatma Betül Bolatcı, Esma Çetin, Hafize Kevser Acar, üçüncü Hazırlık İA sınıfından Büşra Aktaş, Sema Doğan, Arife Çerikçi, dördüncü ise Hazırlık İD sınıfından Dilek Tonkur, Sinem Yıldırım ve Ayşe Bozdoğan oldu. (ÇORUM HABER)

İlgili Makaleler