Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri ARAPÇA TÜRKÇE HADİS Buhari Müslim Nesai Tirmizi Malik
Başlık: CİHAD BÖLÜMÜ
Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri
Ravi: Ebu Hüreyre
Hadisin Arapçası:
وعنه رَضِىَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]قِيلَ يا رسول اللّه مَا يَعْدِلُ الْجِهَادَ في سَبِيلِ اللّه؟ قالَ َ تَسْتَطيعُونَهُ. فَأعَادُوا عَلَيْهِ مَرَّتَيْنِ أوْ ثَثاً كُلُّ ذلِكَ يَقُولُ َ تَسْتَطىعُونَهُ. ثُمَّ قَالَ: مَثَلُ المُجَاهِدِ في سَبِيلِ اللّهِ كَمَثَلِ الصَّائِمِ الْقَائِمِ الْقَانِتِ بآياتِ اللّه َ يَفْتُرُ مِنْ صِيَامٍ وََ صََةٍ حَتَّى يَرْجِعَ المُجَاهِدُ[. أخرجه الستة إ أبا داود .
Hadisin Anlamı:
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’dan bir gün sordular: “Ey Allah’ın Resulü! Allah yolunda yapılan cihada hangi amel denk olur?” “(Başka bir amelle)” dedi, “ona güç getiremezsiniz!” Soruyu soranlar ikinci ve hatta üçüncü sefer tekrar sordular. Resulullah her seferinde aynı cevabı verip: “(Bir başka amelle)” ona güç getiremezsiniz!” dedi ve sonra şunu ilave etti: “Allah yolundaki mücahidin misali gündüzleri ve geceleri hiç ara vermeden oruç tutup, namaz kılan, Allah’ın ayetlerine de itaatkar olan ve Allah yolundaki mücahide cihaddan dönünceye kadar namaz ve oruçtan hiç gevşemeyen kimse gibidir.”
Kaynak: Buhari, Cihad 2, Müslim, İmaret 110, (1878), Tirmizi, Fedailu’l-Cihad 1, (1619), Nesai, Cihad 17, (6, 19), Muvatta, Cihad 1, (2, 443)