Arapça Sözlükler - TerimlerPratik ArapçaPratik Arapça Kitapları

Arap Kültüründe Deve

Arap Kültüründe Deve

Deve Araplara sımsıkı bağlanmış ve Arap kimliğinden bir parça olmuştur. Araplarda bir simge ve gurur ifade etmektedir. Geçmişten günümüze kadar izzet ve şerefin sembolü haline gelmiştir ve her kabilenin
şerefi develerin sayısına göre belirlenmiştir.

Araplar deveye çöl gemisi derler çünkü onsuz çöllerde hiç yaşayamazlar. O seferlerde ve göç vakitlerinde can dostu olmuştur. Onunla Araplar ticaret yapmışlar ve uzak yerlere ulaşabilmişlerdir.

Deve, Araplar için çok değerlidir. Çünkü ondan çok faydalanmışlar hatta o kadar çok değerlidir ki ona müzik çalıp şiir okumuşlardır. Ayrıca Arapça’da deveyle ilgili 6000 kelime vardır ve bu da Araplar için devenin ne kadar kıymetli olduğunu göstermektedir.

Hala mı bakmazlar deveye, nasıl da yaratılmış?  Gâşiye Suresi 17. Ayet

Allah deveyi Kuran’da zikir etmiş”افلا ينظرون الى الابل كيف خلقتve onu Allah’ın dünya ayetlerinden biri olarak tasvir etmiştir. Çünkü o başka hayvanlara benzemez ve onda kendine has çok fazla    özellik bulunmaktadır. Bunlar; 40 gün susuz kalabilmesi, bir içişte 40 litre su içebilmesi ve sütünün bir kaç hastalıklara ilaç olarak kullanılmasıdır çunku fazla faydalari içeriyor .

https://arap-kolay.blogspot.com.tr/

İlgili Makaleler