Diyanet isleri Baskanligi

2014 Yılına damga vuran Kur’an Kursu Kursu Öğreticisi

 

Bed-i besmele törenlerini bilen bilir. Ecdadımız 4 yaş 4 ay 4 günlük olan çocukları âmin alayları ile medreseye götürür çocuğun ilk dini eğitimine bebeğin ağzına sürülen ilk anne sütü gibi tertemiz bir niyetle besmeleler ve dualar eşliğinde başlanırdı. Kuran okumaya hazırlık olan elif ba eğitimi elbet bu eğitimin temelini oluşturur böylece edeb dersleri yanında çocuklar 7 yaşlarında başlayacakları namaza hem bir disiplin olarak hem de sureleri ufak ufak talimlerle ezberleyerek hazırlanırlardı.  

“Çocuklukta öğrenilen şeyler taş üzerine demir çivi ile işlenen nakış gibidir.” buyuran peygamber aleyhisselam’ın nebevi eğitim metodundan azami derecede nasiplenmek için okul öncesi dönem din eğitiminin öneminden sitemiz olarak defalarca bahsettik. Her makale ve haberimizde bu yaş grubunun eğitiminin ne kadar hassas ve özel olduğunu din görevlilerimize hatırlattık. 

Diyanet İşleri Başkanlığımızın okul öncesi eğitim programlarında eğitim öğretim gören öğrencilerin güzel haberleri ise yurdun dört bir yanından gelmeye devam ediyor. Konya il müftülüğüne bağlı okul öncesi eğitim programlarında besmeleler ile dini eğitime başlayan minikler ise sene sonuna yaklaştı. Minik gönüller 25 Mayıs Pazar günü Miraç Kandili’nin manevi atmosferinde Konya’nın tarihi camilerinden Şerafeddin Cami’inde bir araya gelerek hem namaz kılacak hem ilahiler söyleyecekler. 

Bundan yaklaşık  1 ay önce Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde düzenlenen “520 çocuk camide namaza durdu” haberindeki 520 sayısını da egale eden Bayan Kur’an Kursu Öğretici Ayşegül Uyar Hocahanım bu sayısı 1001’e çıkararak rekor kırmış oldu.

 

Çocuk ve namaz şenliği için yoğun mesai harcayan ekip adına görüştüğümüz sitemiz yazarı Ayşegül Uyar  “1001 çocuğun aynı anda saf durup namaz kılması, küçücük elleri ile duaya durmaları müthiş bir lezzet verecek hepimize. İnşallah Konya semaları bu hayırla coşacak. Minik öğrencilerimizin bu güzel günü hafızaların en müstesna köşelerinden birinde muhabbetle saklayacaklarını ve günü geldiğinde oradan çıkartıp yeniden seccade başına geçeceklerine inanıyoruz. Bizim gayretimiz evlatlarının namaz ile büyümesini isteyen anne babalar için küçük bir adım atmaktır ancak” Dedi. 

Merkez ilçelerin ortak iştiraki ile gerçekleşecek programa Konyalı anneler çocukları ile gelebilir, evlatları ile güzel vakitler geçirebilirler.

 

Ayşegül Uyar Hocahanım’ın büyük uğraşları sayesinde Konya Büyükşehir Belediye’sinin sponsor olduğu şenlik namaz çocuklara hediye dağıtımı ve ikramlarla hitama erecek. Çocuk ve namaz şenliği için yoğun mesai harcayan ekip adına görüştüğümüz proje mimarı Ayşegül Uyar’a üstün cesaret ve başarısından dolayı tebrik ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.-İşte 520 çocuk camide namaza durdu haberi-  

11 anaokulundan 520 öğrenci Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde buluştu. Minikler hep birlikte namaz kıldı. 

 

Anaokulunda eğitim gören 520 çocuk, “Benim namazım şenliği” kapsamında, Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ndeki etkinliklere katıldı.  

Mutlu Şirinler Anaokulu tarafından organize edilen şenlik çerçevesinde, çocukların namazla tanışmasını sağlamak amacıyla 11 anaokulundan 520 öğrenci Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde buluştu.

 

İlk olarak caminin konferans salonunda öğretmenlerin oynadığı ve namazın önemini anlatan tiyatro oyununu izleyen öğrenciler, ardından camiye giderek birlikte öğle namazı kıldı.

 

Caminin bölümlerini anlatan oyun oynanması sonrası, çocuklara çeşitli hediyeler verildi

 

Eymen NEZİR / ANKARAHAYDİ, ÇOCUKLAR CAMİYE!!!

İlgili Makaleler