MEB Milli Eğitim

Ortaöğretimde (Liselerde) Başörtüsü Serbest

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, 7 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç, ortaöğretimde başörtüsü engelinin kalktığını “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan ‘başı açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.” sözleriyle açıkladı.

Öte yandan IŞİD’le mücadele konusunda 2 Ekim tarihinde Suriye ve Irak’la ilgili 2 ayrı tezkerenin Meclis’e geleceğini aktardı.

Bülent Arınç, iş güvenliği ile ilgili olarak ise, Başbakan Davutoğlu’nun 10 Ekim tarihinden itibaren eylem planını açıklayacağını belirtti.

Bülent Arınç’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Bakanlar kurulu toplantısında ağırlıklı olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu görüştük. Ve önemli bir denetim mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Bu konu üzerinde tam 4 saat sürdü görüşmemiz. Bakanlıklar arasında koordinasyon ve işbirliği ile eylem planı uygulanacak.

İŞ GÜVENLİĞİ
10 Ekim tarihinden itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eylem planı açıklanacak.

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ: ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBEST
Ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak kız öğrenciler öğrenim görebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan ‘başı açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Yarın ve bir sonraki gün yayımlanabilecek. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebilecek. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum.

Terörün önüne geçilmesi için Türkiye dahil olacak mıdır olmayacak mıdır?
Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama akılcı bir şekilde yapacaktır. Faydası zararı ne onu bilerek yapacaktır. İşin nerede başlayacağın nerede biteceğini bilmeden adım atmayacaktır.

İlgili Makaleler