Diyanet Başkanlığı’nın şikayeti üzerine sahte imamlar hakkında 2 yıl ile 12 yıl arasında değişen hapis talebiyle dava açıldı.
SAHTE DİPLOMA VERMİŞLER
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan S.C.’nin Erzurum’da sözleşmeli imam hatip olarak Mayıs 2010 tarihinde göreve başladığı daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan açıktan atama ve yerleştirme sırasında iş talep formu ile birlikte sahte düzenlenmiş imam hatip diploması ile İstanbul Müftülüğü’ne başvurduğu Kasım 2010 yılında İstanbul’a atandığı belirtildi. Şüphelilerden K.A.’nın ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan 4/B statüsünde sözleşmeli personel Yerleştirme sonucu İstanbul Müftülüğü emrine verildiği, Müftülüğe iş talep formu ve sahte düzenlenmiş diploma ile başvurarak atamasının Esenler’e yapıldığı öne sürüldü. Şüphelilerden E.U.’nun da İstanbul İl Müftülüğü’ne sahte diploma verdiği ve bu şekilde atamasının yapıldığı iddia edildi.
SANA SINAVSIZ DİPLOMA VERECEĞİZ
Şüphelilerden K.A.’nın, 2004 yılında İstanbul’da imam hatip olarak görev yaptığını söyleyen şüpheli B.D. ile tanıştığı, sohbet sırasında kendisinin de fahri imamlık yaptığını ancak imam hatip lisesi diploması almak istediğini söylediği belirtildi. Şüpheli B.D.’nin bu konuda kendisine yardımcı olabileceğini söyleyerek şüpheli K.A.’dan bazı belgeler istediği öne sürülen iddianamede, şüpheli K.A.’nın kendisinden istenen belgeleri teslim ettiği, şüpheli B.D.’nin “Sen hafızsın, hafız olman nedeniyle biz seni sınavlara sokmadan sana imam hatip lisesi diploması vereceğiz” dediği ve 2005 yılında sahte olarak düzenlenen diplomayı şüpheli K.A.’ya verdiği ileri sürüldü.
Açılan davada şüphelilerden B.D. hakkında sahtecilik suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, diğer şüpheliler K.A., E.U., S.C. hakkında ise “Sahtecilik ve Dolandırıcılık” suçlarından 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.