Muvatta İmam Malik HadisleriSahihi Buhari Buhari HadisleriSahihi Müslim HadisleriSüneni Ebu Davud HadisleriSüneni Tirmizi Hadisleri
Küsüşmek Arapça Türkçe Hadis Buhari Müslim Ebu Davud Tirmizi Malik
Başlık: SOHBET BÖLÜMÜ
Konu: Küsüşmek
Ravi: Ebu Eyyub
Hadisin Arapçası:
عن أبي أيوب رَضِيَ اللّهُ عَنْه قال: ]قال رسولُ اللّه #: َ يَحِلُّ لِمُسْلِمٍ أنْ يَهْجُرَ أخَاهُ فَوْقَ ثََثِ لَيَالٍ، يَلْتَقِيَانِ فَيُعْرِضُ هذَا وَيُعْرِضَ هذَا، وَخَيْرُهُمَا الَّذِي يَبْدَأُ بِالسََّمِ[. أخرجه الستة إ النسائي .
Hadisin Anlamı:
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: “Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selam verendir.”
Kaynak: Buhari, Edeb 62, İsti’zan 9, Müslim, Birr 25, (2560), Muvatta, Hüsnü’l-Hulk 13, (2,906, 907), Ebu Davud, Edeb 55, (4911), Tirmizi, Birr 21, (1933)
📝 Seviyeli okuma metinleri →4 seviyede 40 hadis, dua ve diyalog; kelime yardımı ve sorular.📖 Kur'an'da en sık 500 kelime →İlk 50 kelime Kur'an'daki her 100 kelimeden 45'i. Kartlar ve testlerle.