Ateistlerde Allaha İnanır Fakat…
Ravza Eğitim Vakfı tarafından “Nasıl Bir Allah’a İnanıyoruz” konulu bir panel düzenlendi. Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde oturum başkanlığı görevini İstanbul Üniversitesi Din Sosyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tekin üstlenirken, panelistliği İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır ve Araştırmacı-Yazar Şemsettin Özdemir yaptı.
Yoğun katılımın olduğu programa Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte ve Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’nün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
GAYRİMÜSLİMLERİN DE BİR ALLAH İNANCI VAR
Kur’an-ı Kerim’in tilaveti ve mealinin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Nükte, inanç doğrultusunda yaşamanın önemine işaret ederek, “İnsanlar mutlaka ahrette amellerinin karşılığını alacaktır. Ama itikadın sağlam olmasıyla amelin birleşmesi şartıyla. Sevgili hocalarımız sağolsunlar bizim davetimizi kabul ederek programımıza iştirak ettiler. Bugün Müslüman olduğunu söyleyenler hatta gayrimüslimler bile Allah’a inanıyor. Ama bizim iman ettiğimiz Allah’ı sizlere anlatmak için bu programı düzenledik” dedi.
ALLAH’IN SIFATLARI ÜSTLENİLEREK BÜYÜK HATALAR YAPILIYOR
Nükte’nin açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panel Başkanlığını yapan Doç. Dr. Tekin, toplum yaşantısında nasıl bir Allah inancının benimsendiği meselesi üzerinde durdu. Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yunanlılarda çeşitli tanrı inançları vardır. Yaşantılarıyla ilgili her şey için bir tanrı tasarlamışlardır beyinlerinde. Bunun adına biz şirk diyoruz. Yunanlılar şuna inanıyor: Her milletin bir tanrısı var ve milletler savaştıkça tanrılarının da onlarla birlikte savaştığını zannediyorlar. Biz öyle inanıyoruz ki; Allah’ın bazı sıfatları var. Bu sıfatlarının hepsi de kendisine aittir. Bazen insanlar Allah’ın sıfatlarını insanlara yükleyerek Yunanlıların yaptığını yapıyor. Mesela bir iş yerinin patronu çalışanına ‘senin ekmeğini ben veriyorum’ diyerek Allah’ın ‘Rezzak’ sıfatını sahipleniyor. Halbuki rızkı veren sadece ve sadece Allah’tır” diye konuştu.
ATEİSTLER DE ALLAH’A İNANIR FAKAT İNANCINI İNKAR EDER
Ardından konuşmasını yapmak üzere mikrofonu eline alan Prof. Dr. Bayındır, Allah’ın varlığına ve birliğine tüm insanlığın inandığını belirterek, sadece ateistlerin inanmasına rağmen inançlarını gizlediklerini savundu. Tüm insanlığın Allah’a inandığını Ali İmran Suresi’nden örnek vererek açıklayan Bayındır, “Her insan doğduğu andan itibaren etrafını araştırmaya başlar. Varlığının sebebini öğrenmek ister. Çocuklarınızda mutlaka fark etmişsinizdir. Sürekli hayatı sorgulama peşindedir ta ki büluğ çağına erene kadar… Bundan sonra inanmak ve inanmamak konusunda kesin kanaate varır. Allah’ın üstünlüğü ve büyüklüğünü anlamak için illa Müslüman bir aileye mensup olmak gerekmiyor. Bunu her insan biraz aklında tasavvur ettiğinde anlar” ifadelerini kullandı.
Araştırmacı-Yazar Şemsettin Özdemir’in konuşmasının ardından soru-cevap faslına geçildi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan panelistler akıllardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştılar.
Memleket