Arapça Kitap Tanıtımları

Arapça Dilbilgisi Mehmet Maksudoğlu

Arapça Dilbilgisi
Arapça hayatiyetini İslam sayesinde devam ettirebilmiştir. İnsanın insanca yaşamasını sağlayan İslam Medeniyetinin özsuyu, zarfı, kabı, gıdası olan eserler, fikirler Arapça ifade edilmiştir. Teknik sahadaki üstünlüğü eşyayı insana hükmeder hale getirmiş olan, maddi gelişmesinin yanında, manevi iflası görülen Batı Medeniyeti ise, gelişmiş yanını Hıristiyanlığa rağmen gerçekleştirmiştir. Arapça?nın, öğrenilmesi de İngilizcenin öğrenilmesinden daha kolaydır. İngilizce?deki intonation (cümle musikisi) derdi, Arapçada yoktur. Arapçada, İngilizcede olduğu kadar yazıldığı halde okunmayan harf yoktur. Arapçada kelimeyi ezberlemek mantıkidir; İngilizcedeki, kelimeyi kelime olarak ezberlemek mecburiyeti yoktur.

Arapça yüzyılların ilim dili, medeniyet dili, siyaset ve kültür dili olmuştur. İçinden geldiğimiz İslam Medeniyetinin önemli dillerinden biri olan Arapça öğrenilmesi kolay bir dildir. Ayrıca Prof Mehmet Maksutoğlu Türkiye?de Arapça öğreniminde tanınmış ve uzman bir isimdir.
(Tanıtım Bülteninden)

 

Türkçe (Orijinal Dili:Türkçe)
433 s. — 2. Hamur– Ciltsiz — 16 x 24 cm
İstanbul, 0
ISBN : 9789756794647

Yazar : Mehmet Maksudoğlu
Yayıncı : ENSAR NEŞRİYAT
Konu : Dil Öğrenimi – Arapça

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_449_3.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349