Sahihi Müslim Hadisleri
Sütü Hayvanın Memesinde Bekletmeye Dair Arapça Türkçe Hadis Müslim
Başlık: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu: Sütü Hayvanın Memesinde Bekletmeye Dair
Ravi:
Hadisin Arapçası:
وفي أخرى لمسلم: فهو فيما بالخيار ثثةَ أيامٍ، وله: إن رَدَّ معها صَاعاً من طعامٍ سمراءَ.وله في أخرى: مِنْ تَمْرٍ سمراءَ. ولهما: و تُصرُّ ا“بلُ والغنمُ .
Hadisin Anlamı:
Müslim’in bir rivayetinde “Müşteri satın aldığı, sütü bekletilmiş sağmal hayvan hakkında üç gün muhayyerdir. İade edecek olursa beraberinde bir sa’ miktarında yiyecek verir, buğday değil” denmektedir. (Müslim’in bir başka rivayetinde: “…bir sa’ kuru hurma verir, buğday değil” denir. Buhari ve Müslim’in rivayetlerinde: “Deve ve koyunun sütü (satış sırasında) memede bekletilmez” buyurular.)
Kaynak: Müslim, Büyu, 25
📝 Seviyeli okuma metinleri →4 seviyede 40 hadis, dua ve diyalog; kelime yardımı ve sorular.📖 Kur'an'da en sık 500 kelime →İlk 50 kelime Kur'an'daki her 100 kelimeden 45'i. Kartlar ve testlerle.