Diyanetten Ümidinizi Kesin!
İzmir Milletvekili klasik CHP anlayışıyla Milli Eğitim Bakanına Diyanetten Milli Eğitim Bakanlığına geçen personel hakkında sorular sormuş. Kendince siz kadrolaşıyorsunuz, bu atananlar da haksız şekilde atanıyor gibi iddialarda bulunmuş. Fakat bence asıl sorulması gereken sorular bunlar değil. 2003 ten 2011 yılına kadar 2227 Diyanet’ten Milli Eğitim’e geçmiş.
Asıl Sorulması Gerekenler
Bu kadar insan güya ülkemizin güzide bir kurumu olan Diyanetten neden gidiyor/kaçıyor?
Yine 2003 ten 2011 e kadar Milli Eğitim’den Diyanet’e kaç personel geçiş yapmış yada yapmış mı ?
Diyanet kendi hazırladığı stratejik planda dahi hem kendi personelinin hem de halkın bildiği en büyük sorun olarak dile getirdikleri torpil furyası hakkında neden hiçbir şey yapmamakta ayak diretiyor ?
Sadece personel nakil sınavları değil, Diyanet içerisinde yapılan her türlü mülakat bir torpil savaşlarına dönerken büyük umutlar bağlanan DİB Mehmet Görmez niye bunları görmemezlikten geliyor ?
Diyanet içerisinde de görev puanı/hizmet puanı uygulaması neden yok ?
Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı yapılmasına rağmen bir süre sonra camilerin taban puanları düşürüldü. Bunun sebebi Diyanet personelinin yetersizliği midir ?
Yine Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı yapılmasına ve sınavlara girerken önemli bir kıstas olacağı söylenmesine rağmen neden sadece sınava girmiş olma şartına çevrildi. Yapılan nakil vb. sınavlar göstermelik olmaktan çıkarılacak mı ?
Aslında az çok bu soruların cevabını sizler de biliyor veya en azından rahatça tahmin edebiliyorsunuz. Daha önce Diyanet’le ilgili yazılarımda bu sorunların çözümlerine dair birkaç kelam etmiştim. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ne önceki başkanlar ne de şimdiki başkan bu düzeni değiştirmeye değil düzenin yöneticisi olmaya gelmişler. O yüzden bu konularda ümitsizim. Bu kadar kendi personeline adaletsizce davranan ve adaletsizce hükmeden bir yönetim anlayışı ne kadar uğraşırsa uğraşsın hiçbir sözlerinin tesiri olmayacaktır. İslam anlayışına ve tarihine son derece hakim bu insanların adaletsizlikte bu kadar ısrarcı olması gerçekten akıl kârı değil. Allah ıslah etsin.
İhsan Cabir
İlgili Haber
İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelere geçen personeli TBMM gündemine taşıyarak, “Bu kişilerin Bakanlık ve üniversitelerdeki görevi nedir?” diye sordu.
İzmir Milletvekili Yüksel, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın önergesine verdiği yanıtta Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 2003-2011 yılları arasında 2227 personelin Milli Eğitim Bakanlığı’na geçtiğini bildirdiğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığından Milli Eğitim Bakanlığına, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak geçiş yapan 2 bin 227 personelin, Talim ve Terbiye Kurulu’nun öğretmenler için belirlediği 119 sayılı kararındaki şartları taşıyıp taşımadığı konusunda bilgi isteyen Yüksel, “2003-2011 yılları arasında, yıllar itibarıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve İmam Hatip Meslek dersleri öğretmenliklerine ilk atama yoluyla (KPSS) ile kaç öğretmen alınmıştır? Geçiş yapan 2227 kişinin kaçı KPSS sınavına girmiştir? Atama puanları nelerdir? KPSS ile öğretmen olarak atanamayanların kurumlar arası nakil yoluyla bakanlığınıza geçiş yapması etik kurallara ve eşitlik ilkesine uygun mudur?” diye soran Yüksel “Puanları düşük olduğu için Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atanamayanlar Diyanet üzerinden geçiş yoluyla öğretmen yapılmaktadır. Bu yolla kadrolaşmanın önü açılmaktadır. Daha nitelikli daha yüksek puan alan öğretmen adaylarına büyük haksızlık yapılmaktadır.” Dedi.
DİYANET MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN ARKA BAHCESİ
Aynı dönemde, Diyanet’ten üniversitelere geçtiği bildirilen 318 kişinin hangi üniversitelerde ne görev yaptığı konusunda da bilgi isteyen Yüksel, “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kurumlar arası nakil yoluyla geçiş yapan 2 bin 227 personelden kaçı Bakanlığınız bünyesinde yönetici olarak görev yapmaktadır? Bu kişilerin görev yerleri ve unvanları nelerdir? Yüksek Askeri Şura kararları ile TSK’dan ihraç edilen ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda işe başlatılan personel sayısı nedir? Alınan personel Milli Eğitim Bakanlığı’nda hangi birimlerde ve kadrolarda istihdam ettirilmektedir? Unvanları nedir?” diye sordu.