Bekir Bozdağ: Diyanet bu ülkenin çimentosu
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı “100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu”nda konuşma yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı “100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu”nda, “Diyanet bu ülkenin birliğinin beraberliğinin çimentosu olan kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Daha iyileştirmek, daha imkanlı kılmak, daha güçlendirmek için bizim bu konularda adım atmamız lazım” dedi.
Ensar Vakfı, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile İlim Yayma Vakfı tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen “100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu” başladı.
Sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.
Sempozyumda konuşma yapan Bekir Bozdağ, “İlahiyat Fakültesi mezunu imam olmuş, sonra Milli Eğitim’in sınavlarını kazanmış öğretmen olmuş. 3 bin civarında görevli böyle yetişmiş. Biz buna, ‘Sen öğretmenliğe geçme’ mi diyelim? Üniversitelerde asistanlık sınavını kazanmış, üniversiteye geçecek bu çocuklara sakın, ‘Siz üniversiteye geçmeyin’ mi diyelim. Diyanette görev aldı diye birisi bu devletin başka kurumlarına geçerse veba mı bulaştıracak oralara?
Diğer kurumlardan birisi geçtiğinde sorun olmuyor da neden Diyanet’ten birisi geçtiği zaman hala Türkiye’nin siyasetinde bütün partilere göre sorun olarak değerlendiriliyor? Bu, kendi ülkesinde din eğitimi almış insanlardan korkan hastalıklı bir zihniyetin hala virüs gibi yaşadığının göstergesidir.
Onun için de bunların sorulmadığı bir Türkiye iklimi oluştuğu zaman emin olun her şeyin daha güzel olacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.
Bekir Bozdağ, diyanetin bu ülkenin çimentosu olduğuna dikkat çekerek, “Diyanet bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin çimentosu olan kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Daha iyileştirmek daha, imkanlı kılmak, daha güçlendirmek için bizim bu konularda adım atmamız lazım” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, “Artık imam hatip okulları gerek kurumsal yapısı gerekse ürettiği insan azimesi açısından ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok akademik araştırmanın konusu olarak rövanştadır. Gördüğü ilgi giderek merak konusu olmaya başlamıştır” dedi.
Bu okulların dünyanın pek çok yerinde, İslam ile sahici ve bütünlüklü ilişkiler kurmak isteyen Müslüman toplumlar nezdinde de birer model olarak görüldüğünü vurgulayan Görmez, “Pek çok kardeşimiz hiçbir şekilde aşırılığa prim vermeyen, ifrat ve tefrit bataklığına sapmamayı başaran bu güzide kurumlarımızın müfredatına ilgi duymakta, kurumsal yapı ve işleyiş mekanizmalarını öğrenmek için de heyetler halinde ülkemizi ziyaret etmektedirler” şeklinde konuştu.
İHA