Diyanet isleri Baskanligi

Kur’an-ı Kerimi Guzel okuma Yarışmasi 5. Bolge Etabı Tamamlandı

 

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde 14 farklı bölgelerde gerçekleştirilen Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının 5. Bölge etabı Van’da gerçekleşti.

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde 14 farklı bölgelerde gerçekleştirilen Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının 5. Bölge etabı Van’da gerçekleşti. Son olarak Türkiye birincisinin belirleneceği yarışma 14 bölgede gerçekleşiyor.

Yarışma açılışında konuşan Evrensel Hafızlar Derneği Van Şube Başkanı A.Mecit Bilmez Müntesibi olmaktan büyük bir şeref duyduğumuz İslam’ın mukaddes kitabı olan Kur’an-ı Kerim, Allah katından insanlığa sunulan büyük bir lütuf ve aynı zamanda hidayet kaynağı olduğunu söyledi.

Bilmez, konuşmasında, “İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce ve kusursuz bir kaynak olan Kur’an-ı Kerim, bütün kitapların ve ilimlerin ana menbaıdır. Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla olmayan Kur’an’a duyulan ihtiyaç, her geçen gün hızla artmaktadır. Keşmekeşin, çirkefliğin, kaos ve kargaşanın işgal ettiği dünyamızın tek kurtuluşu Kur’an’dır. EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği)  Van Şubesi olarak Sahih Okuma Derslerine dernek Şubemizde devam edilmektedir. Erkeklere tashihi Huruf ve Tecvid seminerleri veriliyor. Seminerlere yeterlilik sınavlarına hazırlananlar, hafızlar ve din görevlileri katılabiliyor. Ayrıca hanımlara yönelik, Arapça, Fıkıh ve Kur’an-ı Kerim seminerleri düzenleniyor. Tüm halkımızı bu derslere katılma hususunda duyarlılık göstermelerini temenni ediyoruz. İnşallah bizler de Van’da EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği) olarak Kuran’ın hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Büyük bir aşkla yarışmamıza katılan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya bay – bayan toplam 67 kişi katıldı. Jüri tarafından belirlenen sayfalar yarışmacılar tarafından okundu. Özellikle okuyucuların tecvit, mahreç, talim ve kıraatleri dikkate alınarak puanlama yapıldı.

5. bölge olarak Van’da yapılan yarışmada birincilere tam altın, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. Sonra olarak da Van birincisi bay ve bayan yarışmacı Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmasına katılacak. Türkiye birincisine ise Umre ödülü verilecek.

Yapılan yarışmada bayanlardan 1.Fatma Aydın, 2.Kübra Bayraktar, 3.Keziban Arslan, erkeklerden 1.Muhammed Seyyit Bekreoğlu, 2. Muhammed Sizcan, 3. İsmail Akdoğan oldu.

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349