İlahiyat Haber

Arapça Yarışmaları Bölge Finalleri Yarın / 26 Nisan 2014

İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça Yarışmalarında il elemelerini geçen öğrenciler Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleştirilecek bölge yarışmalarında final için yarışacak.

mam Hatip Liseleri arasında bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek Arapça Yarışmalarında final heyecanı yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça Yarışmaları bölge finalleri 26 Nisan 2014 tarihinde yapılacak.
Türkiye genelinde 81 ilden 636 okulun başvurduğu Arapça Yarışmalarına elemelerine 11 bin 852 öğrenci katıldı. 300’e yakın akademisyen ve ilim adamının jüri üyeliği yaptığı yarışmalarda bilgi yarışması kategorisinde 559, şiirde 437, hitabet (metin canlandırma) yarışmasında 111 okulun öğrencileri il elemelerinde yarıştı.
İl yarışmalarında birinci olarak illerini temsil edecek olan okullar 26 Nisan’da Türkiye genelinde Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul’da olmak üzere 9 bölgede yarışacaklar.
Yarışmaların Türkiye finalleri 16-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde Eskişehir’de yapılacak.
25 Arap ülkesinden 350 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu Arapça, Kur’an-ı Kerim’in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için büyük bir öneme sahiptir. İslam medeniyetinin diline dikkat çekmek isteyen yarışmaların amacı Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmektir.

İlgili Makaleler