Diyanet isleri Baskanligi

Diyanet Yeterlilik Sınavı Giriş Yerleri – 2014 (MBSTS Sınav Giriş

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı giriş belgeleri yayınlandı. Sınava girecek olan adaylar MBSTS giriş belgelerine AÖF’in sınavlar kategorisinden TC kimlik numaraları ile ulaşabilirler. ‘Sınav Giriş Belgesi’ olmayan sınava alınmayacak. Diyanet Yeterlilik Sınavı Giriş Yeri Tıkla Öğren (2014 MBSTS Sınav Giriş Belgelesi)

24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Diyanet Yeterlilik Sınavı MBSTS giriş yerleri AÖF’nin internet sitesinden açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınav Giriş Belgesi ve  Diyanet Yeterlilik Sınavı MBSTS sınav yerlerinizi öğrenmek için AÖF’nin www.sinav.anadolu.edu.tr/sb/ sitesini ziyaret edin.

DİYANET YETERLİLİK SINAVI GİRİŞ YERİ TIKLA ÖĞREN =>>>

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 24.05.2014 Cumartesi günü saat 14.00’da Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, İstanbul (Anadolu ve Avrupa şeklinde iki bölgede), Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerinde olmak üzere 21 ilde yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini 16.05.2014 tarihinden itibaren sinav.anadolu.edu.tr/sb/ adresine girerek alabileceklerdir.

MBSTS adayları sınava gelirken sınav giriş belgesi ile birlikte T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) tek grup halinde yapılacaktır.

Sınavda 80 soru sorulacaktır. Her bir soru 1.25 puan değerinde olacaktır.

 

Sınav süresi 100 dakika olacaktır.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınavı adayları, sınav sonuçlarını, 09.06.2014 tarihinden itibaren http://www.sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet adresinden öğrenebileceklerdir.

DİĞER HUSUSLAR

1.      Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Ancak Başkanlık, sınav sürecinin her aşamasında aday tarafından beyan edilen hususlarda belge talep edebilecektir.

2.      Sınava başvuru esnasında veya sonrasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin, sınavdan geçerli puan alsalar dahi sınavları geçersiz sayılacaktır. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaktır.

3.      İlan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4.      Sınav ve sonuçları ile ilgili www.diyanet.gov.tr ve http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/  internet adreslerinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

5.      Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kredi kartı ve bankaya elden ödeme yolları dışında veya belirtilen hesaptan başka bir hesaba sınav ücreti ödemesi yapan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

SINAV SORULARINA VE SINAV SONUÇLARINA İTİRAZLAR

1.      Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının www.diyanet.gov.tr internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Personel Sistemleri eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. Başkanlık, sınav sorularına ilişkin itirazları değerlendirerek 10 (on) işgünü içerisinde adaya bilgi verecektir.

2.      Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sınav sonuçlarının www.sinav.anadolu.edu.tr/sb/  internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) işgünü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. Anadolu Üniversitesi, sınav sonuçlarına ve uygulamasına ilişkin itirazların cevabını 10 (on) işgünü içerisinde adaya bildirecektir.

3.      Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin yapacakları itiraz başvurularını, Anadolu Üniversitesinin Türkiye Vakıflar Bankasındaki “Sınav Başvuru Hesabı”na 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

4.      Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

5.      Sınavlara yapılacak itirazlar konusunda 1, 2, 3 ve 4 üncü maddelerde belirtilen usule aykırı olarak yapılan ve bu maddelerdeki süreler içerisinde yapılmayan itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

SINAV KONULARI

1.      Dini ve Mesleki Bilgiler,2.      Başkanlığımız hizmetleri ve faaliyet alanları,3.      Genel Kültür.

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar Anadolu Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her iki kurumun kendi internet siteleri http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ ve www.diyanet.gov.tr adresleri üzerinden yapılmaktadır.

İlgili Makaleler