Diyanet isleri Baskanligi

Diyanetten Bosna Seferberliği

luşları, Bosna Hersek’te selden etkilenenlere destek için de harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Bosna Hersekte meydana gelen sel felaketinden etkilenenler için 23.05.2014 Cuma günü tüm camilerde yardım toplanacağını açıkladı. Bu haber tüm İl Müftülüklerine Bildirildi.

AFAD, bölgenin ihtiyacını tespit etmek, yapılacak insani yardımların nitelik ve niceliğini belirlemek, kurumların gerçekleştireceği yardımları yerinde koordine etmek üzere uzmanlardan oluşan heyeti, Bosna Hersek’e gönderdi. Ekipler, bölgede kurulan kriz merkezinde çalışmalara başladı.

Bosna Hersek’in yardım çağrısına istinaden 40 bini AFAD, 85 bini de Türk Kızılayınca temin edilen 125 bin kum torbasını taşıyan kargo uçağı, Bosna Hersek’e ulaştı. Uçakla motopomp, jeneratör ve çeşitli arama kurtarma malzemeleri de bölgeye gönderilerek, yerel sorumlulara teslim edildi.

AFAD koordinasyonuyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 19 araç ve 41 personel de Bosna Hersek’e gönderildi.

TÜRK KIZILAYI AFETZEDELERİN YANINDA

Türk Kızılayı Uluslararası Programlar Müdürlüğünce bir tırla yola çıkarılan 59 bin 210 lira değerinde 2 bin 250 battaniye ve 432 aile mutfak setinden oluşan yardım, dün Saraybosna’ya ulaştı. Bunun dışında 14 bin 580 lira değerinde bin Türk Kızılayı battaniyesi de hava yoluyla sevk edildi.

Ayrıca sellerde en çok ihtiyaç duyulan hijyen malzemesi (75 set, 20 bin 618 çocuk bezi ve muhtelif malzeme) ile 216 aile mutfak seti ve 375 battaniyeden oluşan 88 bin 314 lira değerindeki insani yardım malzemeleri bir tırla gönderildi. Operasyon kapsamında, 2 Kızılay görevlisi Bosna Hersek’te görevlendirildi.

Türkiye Diyanet Vakfının da yardım planını oluşturarak, Bosna Hersek’teki selzedelere destek vereceği bildirildi. İHH, Kimse Yok Mu, Yardımeli, Beşir Derneği, Deniz Feneri, Dost Eli gibi bir çok yardım kuruluşu da yardım çalışmalarına başladı.

İlgili Makaleler