Arapça Kitap Tanıtımları

5. Sınıf Arapça Test Kitabı

Derslere Göre Hazırlanmış 18 Test5 Genel Tarama Testi Toplam 414 Soru
Elinizde bulunan ve İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri için hazırlanmış olan bu test kitabında aşağıdaki hususlara dikkat edilmiştir.
1. İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf müfredatı esas alınmıştır.
2. Gerek ders kitabı gerekse çalışma kitabı gözden geçirilmiş buradaki; örnekler, metinler, sorular dikkate alınmıştır.
3. Kitapta yer alan 6 ünite esas alınmış ve test kitabı 6 ünite olarak işlenmiştir.
4. Üniteler üçer dersten oluştuğu için her ünitede derslere âit üçer test verilmiş, ilk ünite hariç diğer ünitelerde üç dersi içine alan Genel Tarama Testleri verilmiştir.
5. Diğer sorulara göre daha zor olan soruların yanlarına yıldız (*) işareti konulmuştur.
6. Testlerin üst kısımlarında testlerin hangi konuları içerdiğine dair bilgi kutusu verilmiştir.
7. Bazı sorularda görseller kullanılmış ve bu görsellerin Arapça karşılığı istenmiştir.
8. Bazı sorular, testten sonra öğrencilere öğretmenleri tarafından açıklanmalıdır. Bu sorular verilirken anlaşılmasında zorluk olacağı göz önünde tutulmuştur. Ancak öğretmenlerimizin anlatımıyla birlikte bu soruların Arapça öğreniminde gerekli hususları içerdiği daha rahat fark edilecektir.
9. Birbirine benzeyen sorular ünitelerde sıkça verilmiştir. Bu şekliyle bu tekrar, konuların pekişmesine önemli katkı sağlayacaktır.
10. Sorularda kullanılan kelimeler ünitelerde yer alan konulardan seçilmiştir. Bu anlamda testler öğrencilerin kelime bilgisini önemli ölçüde ölçmektedir.

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349