Diyanet isleri Baskanligi

Prof.Dr.Hasan Kamil Yılmaz Kocaeli Din Görevlilerine konferans verdi

Program İzmit Seka Camii İmam-Hatibi Serkan Vardar’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli’de vatandaşların ihtiyaç duyduğu her konuda faaliyet yapmak istediklerini ifade ederek, “Muhterem Hocamızın makalelerinden Rahmet dergimizde istifade ediyoruz. Bugün ‘Engelliler Haftası” münasebetiyle böyle bir konferans düzenleyerek bilgi ve birikimlerinden yararlanmayı arzu ettik. Katılımlarından dolayı değerli Hocamıza şükranlarımı arzediyorum” dedi.

 

 

 

Daha sonra “Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu konferansını sunmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım faaliyetler icra ettiğini söyledi. 

 

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz daha sonra şunları söyledi: “Kimsenin yarın engelli konuma düşmeyeceğinin garantisi yok. Herkes potansiyel engelli durumundadır. Her insan bu tür musibetlerle sınanabilir. Bu dünya bir imtihan yeridir. Bizim Diyanet camiası olarak, engelliliğin utanılacak bir durum olmadığını, bir imtihan vesilesi olduğunu anlatmak görevimiz vardır.

 

Toplumda kanayan yaralar var, sızlayan yerler var. Yalnızlaşma problemi günden güne artmaktadır. Peygamber varisleri olarak bizim buna çözüm bulmamız lazım. Dertli, muzdarip insanlara ümit aşılamamız, 365 gün onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir.”

Hz. Peygamber’in engelli sahabilere gösterdiği ilgiyi örneklerle anlatan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, “Peygamberimiz engelli bir sahabiyi müezzin ve komutan tayin ederek engelli bir kimsenin liderlik konumuna yükselmesinin mümkün olduğunu göstermiştir” dedi.

 

 

 

Programın sonunda İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca konferansa katılanlara Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın “Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı” adlı kitabı hediye edildi.

 

İlgili Makaleler