Arapca Haber

Arapça Kitap Fuarı 18 Temmuz’da açılacak

‘1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı’  18 Temmuz’da açılacak

Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından organize edilen ve 200’ü aşkın Arapça yayın evinin katılacağı “1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı” 18 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde açılacak.

Fuar organizatörü Mustafa el Habbab, fuara ilişkin düzenlenen basın toplantısında, 1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı’nın Türkiye’de gerçekleşecek en büyük Arapça kitap fuarı olacağını belirterek, “Türk ve Arap toplumları arasındaki etkileşimin güçlenmesi amacıyla bu yola çıktık. Türkiye şu anda bütün dünya milletleri arasında önemli bir yerde duruyor.” dedi.

Türkiye’de ilk defa 15 farklı Arap ülkesinden 200’den fazla yayıncının katılacağı büyük çaplı bir fuar organize ettiklerini dile getiren Habbab, “Türk halkının yoğun bir şekilde Arap diline rağbet gösterdiğini biliyoruz. Fuar bu açıdan önem arz ediyor. Aynı zamanda fuarda çeşitli faaliyetler de gerçekleştirilecek. Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve Suriye gibi ülkelerden 30 konuşmacı davet ettik.” dedi.

Konferanslarda yoğun olarak kültürel ve siyasi meselelerin ele alınacağını aktaran Habbab, şunları söyledi:

“Fuarda konferanslar, münazaralar da olacak. Goerge Sabra, Selman El Avde, Eymen Nur, Cemal Kaşukcı, Nihad Avad, Emrullah İşler, Yasin Aktay gibi isimleri ağırlayacağız. Fuarda pek çok konuyla birlikte Türkiye’deki başkanlık sistemi de konuşulacak. Konuşmacılar Türkiye’deki gelişen fikirleri ve siyasi olayları ele alacaklar. Türkiye’yle Arap ülkeleri arasındaki ilişkiler, Suriye’deki savaş ve Mısır’daki demokrasi çabası gibi konular da ele alınacak. ”

Muhabir: Samet Doğan

İlgili Makaleler