İmam Hatip Lisesi İHL HABERMEB Milli Eğitim

İmam Hatip Liseleri TEOG Tercih Robotu Yayınlandı

İmam Hatip Liseleri TEOG Tercih Robotu

Bilindiği gibi TEOG süreci ile ilgili 29 Haziran 2016 tarihinde öğrencilerin tercihlerine esas olmak üzere YEP (Yerleştirmeye Esas Puan)’ları açıklandı.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu göre 15 Temmuz Cuma günü Yerleştirme İşlemleri için tercih süreci başlayacak 25 Temmuz 2016 saat 17:00’de sona erecektir. Sonuçlar 8 Ağustos 2016 tarihinde e-okul üzerinden açıklanacaktır.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi, TEOG tercih sürecinde öğrenci, veli ve tercih sürecinden sorumlu ortaokul ve imam hatip ortaokulu tercih komisyonlarının,  Anadolu İmam Hatip Liseleri ile ilgili sağlıklı verilere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla imamhatip.istanbul adlı bir web sitesi hizmete sunmuştur.

Sitede; veliler, öğrenciler ve öğretmenlerimiz İstanbul’daki 154 Anadolu İmam Hatip Lisesinin; genel bilgileri, kontenjan ve puan durumları, okul başarıları, ÖSYM istatistiki bilgileri gibi birçok bilgiye ulaşabileceklerdir.

TEOG’la ilgili güncel ve yararlı haberlerin yer aldığı bu sitede tercihle ilgili 6 özellik bulunmaktadır.

1) Öğrenciler “Harita ile Tercih” modülü ile ikametgâhlarına yakın okulları görebilecek, ilçe ve okul türü seçenekleri ile okulları belirleyebilecek,  karşılaştırma ve tercih listesine ekleyebileceklerdir.

2) imamhatip.istanbul sitesinde “Puan ile Tercih” modülüyle  İstanbul’daki  tüm  Anadolu İmam Hatip Liseleri listelenmektedir. Okullar listelenirken ilçesi, öğretim şekli, proje türü, öğretim süresi, yabancı dili, kontenjan durumu, yüzdelik dilimleri, pansiyon durumu bilgileri yer almaktadır. Ayrıca taban puan aralığı yazılarak liste de daraltılabilmektedir.

Menü başlığına tıklandığı zaman büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe ilçe, okul adı, yabancı dili, kontenjan ve TEOG ile ilgili puanlar sıralanmaktadır.

Bu menünün en önemli özelliği ise 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulların 9. sınıflarında okuyan öğrencilerin TEOG ortalamalarının yer almasıdır. Ayrıca okulda bulunan en yüksek puanlı öğrencinin puanı Tavan Puan olarak sistemde bulunmaktadır.

 

Okullar incelenirken satır sonundaki  ikonu tıklanarak Tercih Listesine okul eklenebilmekte yine  ikonu tıklanarak Karşılaştırma Listesine eklenen üç okulun özellikleri karşılaştırılabilmektedir.

3) “Okul Sayfaları” menüsü ile okulların tümünü aynı anda görme imkânı bulunmaktadır. Bu menüde tercih etmek istediğiniz okulların tüm bilgilerini çok rahat bir şekilde görebileceksiniz.

 

4) Her okula özel tanıtım sayfasında okula ait 10 görsel, tanıtım videosu, temel bilgiler, okulun projeleri ve yarışmalarda kazandığı başarılar, iletişim bilgileri, YGS LYS, istatistikleri gibi bilgilere ulaşılabilmektedir.

 

Okul sayfalarında; öğrencilerin tercih aşamasında istifade etmeleri için geçen yıl okulu kazanan öğrencilerin TEOG ortalamaları ve tavan puanları sadece bu menüde bulunmaktadır.

5) Sitenin sağ üst köşesinde bulunan “Karşılaştırma” ekranı ile daha önce seçilen üç okul birçok özelliği ile tek ekranda incelenebilmektedir.

 

6) “Tercih Listem” sayesinde 25 okul harita üzerinden, puan ile tercih esnasında veya okulların bireysel sayfalarından listeye eklenebilmekte, listeye eklenen bu okullar pdf olarak bilgisayara kaydedilebilmekte ve yazıcıdan çıktı da alınabilmektedir.

 

Sitede yer alan “Sık Sorulan Sorular” (SSS) ve “Site Yöneticisine Sor” gibi destekleyici özellikleri ile adaylara okullar ve tercih sürecinde merak ettikleri diğer konularda da rehberlik edilecektir.

SİTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlgili Makaleler