İlahiyat Haber

İlahiyat Fakültesinin Kontenjanı Artıyor

UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasının Fethiye’deki kampüste, Faik Çelik Yerleşkesi adıyla yapılacağını belirtti.
Fethiye’deki mevcut İlahiyat Fakültesi binasının yıkıldığını, yerine 10 bin metrekarelik alanda bir bina inşa edileceğini kaydeden Aydınlı, ”Şu anda 2 bin 500 civarında öğrencimiz var. İnşaat tamamlandığında 5-6 bin öğrenciyi okutabilecek bir binaya sahip olacağız. Öğrenci kapasitemiz, yüzde 100 oranında artacak” dedi.
Aydınlı, dersliklerin bulunduğu binaya ilave olarak kütüphane ve yemekhane binası yapılacağını, öğrenci kapasitesinin artması durumunda gerekli kontenjanın verilebileceğini ifade ederek, ”Kontenjan sayıları belirlenirken binaların durumu göz önünde bulunduruluyor. Bu zamana kadar bize verilen kontenjan sayısı 500’dü. Kontenjan arttırma talebinde bulunmamız halinde, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) buna olumlu cevap verecektir” diye konuştu.
Yeni binada 4 amfi, geniş bir kütüphane ve kantin bulunacağını belirten Aydınlı, ”Zaten Fethiye Kampüsü, gelenlerin hayran olarak döndüğü yemyeşil bir kampüs. Burada bir cami ve kültür merkezi de var. Yeni eklenecek binalarla da her türlü imkanı ihtiva eden güzel bir yerleşke olacak” görüşünü dile getirdi.
Aydınlı, yeni binaların mimarisinin farklı olacağına dikkati çekerek, ”Modern binalar, genelde aynı birimleri içeriyor. Bizim fakültemiz diğerlerinden farklı olarak geleneksel motifleri içeren, modern tarzda bir mimaride olacak. Gördüğünüz zaman size Bursa’yı hatırlatacak bir mimariye sahip olmasına özen gösteriyoruz” dedi.
-45 ülkeden 365 yabancı uyruklu öğrenci-
UÜ İlahiyat Fakültesi’nin, Türkiye’nin dört bir tarafından öğrenci alan ve itibar edilen, köklü bir yükseköğrenim kurumu olduğunu anlatan Aydınlı, fakültede 45 ülkeden 365 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu, bundan sonra da gelmeye devam edeceklerini bildirdi.
Aydınlı, Türkiye’de de kendilerini tercih ederek gelecek ”dünya kadar öğrenci” olduğunu, yeni binanın bu talebi karşılayacağını belirterek, şunları kaydetti:
”80-90 civarında öğretim elemanına sahibiz. Yeni binaya geçildiğinde, rektörlük uygun görürse öğretim elemanı alınacaktır. Fakat buna gerek kalmayabilir. Çünkü bir teorik dersi 50 kişi ile 80 kişiye okutmak arasında pek bir fark yoktur. Mekan uygun olursa, mikrofon kullanarak bir hoca, 200 kişiye ders verebilir. Az sayıda hoca ile çok sayıda öğrenci eğitilebilir. Kitap merkezli bir eğitim veriyoruz. Bu yüzden ilahiyat öğretimi için kütüphane son derece önemli. Mevcut kütüphanemiz, şehrimizin ilahiyat ihtisası bakımından en önemli kütüphanesidir. Bunu daha da zenginleştirerek, sadece öğrencimize değil bölgemize ve halkımıza da hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bursa İlahiyat Vakfı, bize kitap konusunda çok yardımcı oluyor, sıkıntı yaşamıyoruz.”
Faik Çelik Yerleşkesi’nin yapımını 10-12 trilyonluk bir yatırım ile Beyçelik Kalıp ve Oto Yan Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş’nin üstlendiğini bildiren Aydınlı, yeni binanın Eylül 2013’e kadar yetiştirilmeye çalışacağını, 2013-2014 akademik yılına yeni yerlerinde başlamayı planladıklarını, temel atma töreninin ise 3 Ekim’de yapılacağını kaydetti.
UÜ İlahiyat Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 4 yıllık Bursa Yüksek İslam Enstitüsü olarak 1975’te öğretime başladı. 1982’de UÜ’ye bağlı bir hale gelen fakülte, 1 yıl Arapça hazırlık ile toplam 5 yıl süresince eğitim veriyor.

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349