Arapça Türkçe Dualar

Teşrik Tekbirleri Türkçe Ve Arapça – Bayram Tekbirleri

Türkçe Ve Arapça Teşrik Tekbirleri Ve Anlamı

Türkçe Ve Arapça Teşrik Tekbirleri

Arapça Okunuşu:

اَللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ لاا اِلهَ اِلاَّ اللّه وَاللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ

Türkçe Okunuşu: “Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi’l-hamd”

Teşrik Tekbirlerinin Anlamı: “Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah’a mahsustur”.

https://www.youtube.com/watch?v=WkdgM1q-GSM

Teşrik tekbiri, teşrik günlerinde alınan tekbir demektir. Mükellef olan her müslümana vaciptir. Bakara Suresi’nin “Sayılı günlerde Allâh’ı zikrediniz…” meâlindeki 203. âyeti teşrik tekbirine işâret etmektedir.

Zilhiccenin dokuzuncu günü arefedir. Arefe günü sabah namazından başlayarak beş gün -ki, zilhiccenin 13’üncü, bayramın dördüncü günü- ikindi namazına kadar her farz namazın arkasından “Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.” diye tekbir alınır. Toplam yirmi üç vakit eder.

Sol tarafa selâm verildikten sonra ara vermeden, daha yerinden kalkmadan, mescidden çıkmadan ve dünyâ kelâmı konuşmadan tekbir getirmek lâzımdır. Teşrik tekbirini okumakta; münferid (namazını yalnız kılan), imâm, cemâat, mukîm, müsâfir, kadın-erkek herkes aynıdır. Namazın başında imâma yetişemeyen kimse de lâhık gibi yetişemediği rek’atleri kazâ edip selâm verdikten sonra bu tekbiri okur.

Teşrik Tekbiri Arapça :
اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ
اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ وَِللهِ الْحَمْدُ

anahtar kelimeler: teşrik tekbiri, teşrik tekbiri nedir, teşrik tekbiri ne zaman getirilir, teşrik tekbiri kaç defa getirilir,

 

Teşrik tekbirinin Arapça yazılışı: اَللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ لاا اِلهَ اِلاَّ اللّه وَاللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ Teşrik tekbirinin okunuşu: “Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Allâhu ekber ve lillâhi’l-hamd” Teşrik tekbirinin anlamı: “Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah’a mahsustur.” Teşrik tekbirleri Kurban Bayramının Arefe günü sabah namazıyla başlayıp bayramın son günü ikindi namazıyla sona erer. Bu tarihler arasındaki 23 vakit farz namazın ardından birer defa teşrik tekbiri getirilir

İlgili Makaleler