Arapça Kitap Tanıtımları

Öğrenci Merkezli Arapça 11. Sınıf – Arapça Gramer Kitabı

Kitabı Satın Almak için: Arapcakitapevi.com

Öğretmenlerimiz için ciddi bir başvuru kaynağı, öğrencilerimiz için ise kendi kendine Arapça dersine çalışma imkânı sunan bir eser. Bu eser hazırlanırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmiştir:

1. Kitap, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı esas alınarak hazırlanmıştır.
2. 9 ve 10. sınıf Öğrenci Merkezli Arapça kitabının üzerine bina edilmiştir.
3. 11. sınıf kitabıyla birlikte artık îrab konusuna giriş yapılacağından “cümle tahlilleri” verilmiş, böylece öğrencilerimizin cümle ögelerini daha iyi tanımala-rına kapı açılmıştır.
4. Yine 11. sınıf kitabı; isim cümlesi, fiil cümlesi ve fiil gibi birçok konunun tümüyle işlenmiş olduğu bir sınıftır. Bu sebeple konular dağılmadan, birbirini takip edecek şekilde verilmiştir.
5. Kitabın son konuları tamamen fiillerle ve fiil çekimleriyle ilgilidir. Bunlar da tablolaştırılarak, düzenli bir şekilde verilmiştir.
6. Kitapta 8 adet “Kavrama Sorusu”, 197 adet “Çözümlü Test Sorusu” bu-lunmaktadır.
7. Konularla ilgili gerekli bilgiden sonra bunların örnekleri verilmiş, muğlak bir noktanın kalmaması için çaba sarfedilmiştir.
8. Öğrencinin zihin dünyasında daha düzenli bilgi oluşması için örnekler mümkün olduğunca tablolaştırılarak verilmiştir.
9. Konular, soru sorularak; açıklamalar, maddeleştirilerek işlenmiş, böylece düz bir mantıkla bilgi edinilmesinin önüne geçilmiştir.

İlgili Makaleler