MEB Milli Eğitim

İmam hatip liselerine Arapça hazırlık sınıfı Geliyor

 

İlk kez İstanbul’da 1985’te Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla kurulan ve bugün de sayıları 107’ye ulaşan Anadolu imam hatip liselerinin hazırlık sınıfında yabancı dil olarak ‘Arapça’ eğitim verilmesinin önü açıldı.

Şimdiye kadar İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde eğitim yapılan Anadolu imam hatiplerde Arapça hazırlık eğitimi verilecek.

İlk hazırlık sınıfları 2014-2015 yılında açılacak. İstanbul’daki Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bu yıl başlayan Arapça hazırlık sınıfının başarılı olması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ikincisinin de İstanbul-Pendik’teki Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılmasına karar verdi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, etkin lisan eğitimi için Arapça hazırlık sınıfı açtıklarını, ancak Türkiye geneline yaygınlaştırmayı şimdilik düşünmediklerini söyledi.

Yılmaz, “Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için Arapça eğitimi özellikle imam hatiplerde çok önemli” dedi. Yılmaz ayrıca İstanbul’da bir de Arapça Eğitim Merkezi kurmak için çalışma başlattıklarını, proje aşamasında olduğunu ve bu merkezin de 2015-2016 öğretim yılına yetişebileceğini bildirdi. Liselerdeki her 10 çocuktan biri imam hatipte okuyor. 

İlgili Makaleler