Arapca Haberİlahiyat Haber

İlkokul 2’nci sınıflar Arapça dersi Seçebilecek

2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2’inci sınıftan başlayarak Arapça dersi alabilecek
Yönetmeliğe göre; Öğrenciler yabancı dil dersinde Arapça, Fransızca, İngilizce ve Almanca derslerinden birini seçebiliyor.

Sınıf açılmasında okuldaki öğretmen istihdamı ve talep sayısı da etkili oluyor.

İlahiyat Fakültesi ve Arapça Bölümü Mezunlarına İmkan
Bazı haber sitelerinde yer alan haberlere göre ise bu ders seçmeli değil zorunlu olarak öğrencilere okutulacak. Hangisinin gerçek olduğunu tam olarak görmemiz için biraz zaman gerekli ancak bu durum her halükarda İlahiyat Fakültesi mezunları ve Arapça Mütercim Tercümanlık Bölümleri’inin atama kontenjanlarının artacağı anlamına gelmekte.

“İngilizce Öğretemiyoruz Arapçayı Hiç Öğretemeyiz !” İddiası

Sitelerde yer alan haberde ayrıca ingilizcenin de öğrencilere öğretilmediğinden dem vurulmuş. İngilizceyi öğrenemeyen öğrencilerin arapçanın hareke yapısı ve sağdan sola yazımı gibi sebeplerle öğrencileri çok zorlayacağı iddia edilmiş.

Bizce ise öğrenci velisi yabancı dil olarak öğrencisinin hangi dilin dersini alacağını seçebilmeli.

Eğer arapçayı istiyorsa arapça ingilizceyi istiyorsa ingilizce alınabilmeli. Uygulamanın nasıl olacağını ise eğitim öğretim yılı başladığında tam olarak görebileceğiz.

 

 

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_449_2.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349