İlahiyat Haber

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibi Prag’da


Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oltu İlçe Müftülüğü ve Oltu Gözlem Gazetesi’nden toplam 16 katılımcısı olan proje birer haftalık 2 ayrı hareketlilikten oluşurken projenin ilk ayağı olan Çek Cumhuriyeti ziyaretini gerçekleştirmek üzere başkent Prag’a gitti
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ekibi, Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında; Avrupa gitti. Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibi ‘AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Medeniyetler İttifakı’ konulu AB projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere 6-14 Kasım tarihleri arasında ilk çalışma gezisi için Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gitti.

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oltu İlçe Müftülüğü ve Oltu Gözlem Gazetesi’nden toplam 16 katılımcısı olan proje birer haftalık 2 ayrı hareketlilikten oluşurken projenin ilk ayağı olan Çek Cumhuriyeti ziyaretini gerçekleştirmek üzere başkent Prag’a hareket etti.

Proje ile ilgili Başkent Prag’da çeşitli temaslarda bulunacak olan ilk 8 kişilik heyet, daha sonra Türkiye’ye dönüşte bir değerlendirme toplantısı düzenleyecek.

Avrupa’da, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve dini mekânların ziyaret edileceği gezi öncesinde Okul Müdürü Önser Yeğin açıklamalarda bulundu. Yeğin konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri 2012 yılı Teklif Çağrısı döneminde Ulusal Ajans’a 2261 proje teklifi başvurusu yapılmıştır. Yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu 320 projenin desteklenmesi uygun bulunmuştur. Okulumuz proje koordinatörü Temel Vural ve proje ekibimiz tarafından hazırlanan “AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Medeniyetler İttifakı” konulu projemiz de yeterli puanı alarak 234. sırada kabul edilmiştir. Haziran ayı itibariyle uygulamaya başladığımız proje faaliyetlerimiz 2013’ün Ağustos ayında sona erecek şekilde planlanmıştır.

PROJE ORTAK HAZIRLANDI

Proje kapsamında 6-14 Kasım tarihleri arasında yapacağımız Çek Cumhuriyeti gezisi sırasında Almanya ve Avusturya’da da bazı etkinliklere katılacağız.” Proje ve Program koordinatörü Temel Vural ise projeyle ilgili olarak şu hususları dile getirdi: “Projemizi, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’daki sivil toplum kuruluşları, yerel ortak olarak Oltu İlçe Müftülüğü ve Oltu Gözlem Gazetesi ortaklığı ile hazırladık. Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projemizde özetle şu hususlar ön plana çıkmaktadır” diy konuştu.

Yeni Şafak

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349