Diyanet isleri Baskanligi

Diyanet 2014 Hac kura sonuçları Sorguları

 
 
NOT: Diyanet’in sitesindeki yoğunluk sebebiyle sayfa açılışı çok yavaş ilerlemektedir..
 
Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için kura çekimi yapıldı. Kuraya 2007 yılından itibaren sürekli kayıt yenileyen 125 bin 282 kişi katıldı. Geçtiğimiz yıl uygulanan kota indirimi nedeniyle gönüllü ve kura sonucu kalan 11 bin 973 hacı adayı bu yıl doğrudan hacca gidecek.
 
KESİN KAYIT TARİHLERİ
 
Kura çekimi sonrası kesin kayıtlar 24 Mart-4 Nisan’da yapılacak. Kesin kayıt hakkını kazanan hacı adaylarından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu tercih edenler kayıtlarını il müftülüklerinden yaptıracak. Kesin kayıtla ilgili bilgiler Diyanet İşleri Başkalığının internet sitesinden de yayımlanacak. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanıp belirlenen sürede kayıt yaptırmayanlara tekrar kayıt hakkı tanınmayacak.
 
GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA 600 KİŞİLİK KONTENJAN
 
Gazi ve şehit yakınlarına yönelik de 600 kişilik kontenjan bulunuyor. Sistemde 2007’den itibaren kayıtlı olan ve 2013’e kadar aralıksız kayıt yenileten gazi ve şehit yakınları kesin gidecek. Kontenjan dolmadığı takdirde ise kalanlar sistemden kurayla belirlenecek. 

İlgili Makaleler