Rezin Hadisleri Arapça Türkçe

Alım-Satımın Adabına Dair Müteferrik Hadisler ARAPÇA TÜRKÇE HADİS Rezin

Başlık: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ

Konu: Alım-Satımın Adabına Dair Müteferrik Hadisler
Ravi: Ebu’d Derda
Hadisin Arapçası:

وعن أبى الدرداء رضى اللّه عنه قال: ]مَا أوَدُّ أنَّ لِى مَتْجَراً عَلى دَرَجةِ جَامعِ دِمَشْقَ أُصِيبُ فيهِ كلَّ يومٍ خمسينَ دينَاراً أتَصَدّقُ بهَا في سبيلِ اللّهِ، وََتَفُوتُنِى الصّة في الجماعةِ، وَمَا بِى تَحْرِيمُ مَا أحلَّ اللّهُ تَعَالى، ولكنْ أكْرَهُ أن َ أكونَ منَ الذينَ قال اللّهُ تعالى فيهم رِجالٌ تُلهِيهمْ تِجَارَةٌ وََ بَيعٌ عنْ ذِكْرِ اللّهِ اŒية[. أخرجه رزين .

Hadisin Anlamı:

Ben, Şam’daki Ümeyye Camii’nin merdivenlerinde bir dükkan sahibi olup, her gün elli dinar kazanıp Allah yolunda harcamak ve bu esnada namazlarımı da hep cemaatle kılmak, Allah’ın helal kıldıklarını da haram etmemek şartlarını arzulamaktan ziyade, Allahu Tealanın, haklarında: “…o kimseler ki ne bir ticaret ne de bir alış veriş onları Allah’ı zikretmekten alıkoymaz” (Nur, 36) övgüsünü kullandığı kimselerden olmamaktan korkarım.”

Kaynak: Rezin

İlgili Makaleler


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/fasiharapca.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349